AcasăOldLocuinte pentru tinerii cu venituri mici

Locuinte pentru tinerii cu venituri mici

Tinerii vor plati chirii modice pentru locuintele sociale

Guvernul va imprumuta 175 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), in scopul finantarii proiectului privind constructia de locuinte sociale pentru familiile sau persoanele tinere cu venituri mici.

Tinerii vor plati chirii modice pentru locuintele sociale

Costul total net estimat al proiectului, care se va realiza in perioada 2015-2020, este de 250 de milioane de euro si va avea urmatoarele surse de finantare: imprumutul de la BDCE, in valoare de 175 de milioane de euro, precum si contributia statului roman in valoare de 75 de milioane de euro, din care 37,5 milioane de euro reprezinta sume alocate de Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si transferate catre  ANL, iar alte 37,5 milioane de euro reprezenta sume alocate in bugetele locale si constau in terenuri si viabilizari pentru constructiile respective .

Beneficiari

Proiectul privind constructia de locuinte sociale pentru familiile sau persoanele tinere are in vedere construirea a circa 9.000 de unitati locative. Acestea vor fi destinate inchirierii de catre familii sau persoane tinere cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, cu venituri sub venitul mediu pe economie. Dupa finalizarea lucrarilor de constructie a locuintelor, acestea vor fi transferate in proprietatea autoritatilor publice locale, care vor avea obligatia repartizarii locuintelor in vederea inchirierii acestora cu o chirie modica.  Este bine de stiut ca primariile ofera spre inchiriere astfel de locuinte in functie de o serie de factori, precum numarul copiilor, in cazul familiilor, respectiv studiile solicitantilor, in cazul persoanelor singure.

author avatar
Arpad Dobre
236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger