AcasăOldLiviu Voinea: Pensiile se vor majora cu 4%, iar salariile bugetarilor, cu...

Liviu Voinea: Pensiile se vor majora cu 4%, iar salariile bugetarilor, cu 10%

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a estimat ca pensiile se vor majora anul viitor cu aproape 4%, salariile bugetarilor, cu 10%, iar lefurile medicilor rezidenti, cu 150 de euro „in mana”.

Liviu Voinea e multumit ca statul da si nu ia bani din salariile bugetarilor

Voinea a declarat recent ca majorarea efectiva a pensiilor a fost de 10% în 2013 si va fi de aproape 4% în 2014, iar punctul de pensie va ajunge la 791 de lei. „Esential este ca e în plus. Nu se ia, se da. Este adevarat ca nu este cat ar fi necesar”, a recunoscut Voinea.

El a dus sinceritatea mai departe, precizand ca nu vor primi najorari salariale bugetarii cu lefuri mari, insa vor exista cresteri pentru mai multe categorii de angajati printre care bugetarii care au salariul minim, profesorii debutanti sau medicii rezidenti. „Bugetarii care aveau salariul minim vor vedea o crestere a veniturilolr cu 50 de lei de la 1 ianuarie 2014 si cu inca 50 de lei de la 1 iulie 2014. Pentru profesorii debutanti salariile cresc cu 10%, iar medicilor rezidenti le cresc veniturile cu 150 de euro net, in mana, incepand cu 1 ianuarie 2014”, a tinut sa precizeze Voinea.

author avatar
Arpad Dobre
901 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger