AcasăOldLiber la cultivarea organismelor modificate genetic!

Liber la cultivarea organismelor modificate genetic!

Si legumicultura va fi afectata de OMG

Legislatia romaneasca s-a imbogatit recent cu un act normativ care permite cultivarea aproape fara oprelisti a cerealelor, fructelor si legumelor modificate genetic.

Si legumicultura va fi afectata de OMG

Legea numarul 226/2013, publicata recent in Monitorul Oficial, permite cultivarea organismelor modificate genetic (OMG) in ariile denumite sit Natura 2000. Acestea se suprapun cu ariile protejate, fapt ce va pune in pericol inclusiv flora si fauna salbatica, existand riscul unor mutatii genetice ireversibile. Practic, se va permite cultivarea OMG pe aproape 18% din suprafata Romaniei, cu riscuri mentionate inclusiv de reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare.

Intr-un document al institutiei se arata ca exista riscul transferului de gene din OMG la bacterii din intestinul uman, ceea ce genereaza, printre altele, cresterea rezistentei la antibiotice a microorganismelor si periclitarea vietii bolnavilor. Pe de alta parte, teste recente releva ca  hranirea unor cobai doar cu porumb modificat genetic a dus la aparitia de numeroase tumori maligne si la decesul animalelor.

author avatar
Arpad Dobre
328 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger