AcasăOldJustitia europeana valideaza noua lege antitabac

Justitia europeana valideaza noua lege antitabac

Niciun logo nu va mai aparea pe pachetele de tigari

Un nou pas a fost facut pentru generalizarea pachetelor de tigari neutre si interzicerea publicitatii pentru tigaretele electronice.

Niciun logo nu va mai aparea pe pachetele de tigari

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a respins, ieri, recursul mai multor producatori de tabac (Philip Morris International, British American Tobacco) contra noii legi europene pentru generalizarea pachetelor de tigari neutre si interzicerea publicitatii pentru tigaretele electronice. Aceasta decizie deschide drumul catre adoptarea legii pana la sfarsitul lunii, informeaza Le Monde. In privinta adoptarii pachetului de tigari neutru, care exclude orice forma de publicitate, instanta europeana si-a justificat astfel argumentul: ”Curtea considera ca aceasta interdictie, pe de-o parte, este de natura sa-i protejeze pe consumatori contra riscurilor legate de tabagism si, pe de alta parte, ea nu depaseste limitele a ceea ce este necesar pentru realizarea abiectivului urmarit”.

Mentolatele, in curand interzise

Pe de alta parte, Curtea de Justitie considera ”adecvate si necesare” avertismentele sanitare pe pachetele de tigari si pe ambalaje si estimeaza ca interzicerea publicitatii pentru tigarile electronice provine din ”principiul precautiei”, fiind o masura justificata. In sentinta de ieri, Curtea a respins si recursul Poloniei care, cu sustinerea Romaniei, l-a depus pentru a contesta viitoarea interzicere a tigarilor mentolate. ”Mentolul, cu aroma sa agreabila, urmareste sa faca produsele din tabac mai atragatoare pentru consumatori iar reducerea atractivitatii acestor produse poate contribui la diminuarea prevalentei tabagismului si dependentei”, a apreciat instanta.

author avatar
National
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger