AcasăOldIsarescu: Sa terminam odata infrastructurile romanesti!

Isarescu: Sa terminam odata infrastructurile romanesti!

Mugur Isarescu

Desele intreruperi ale constructiei autostrazilor, schimbarile frecvente din sistemul de invatamant si din sanatate, precum si „priceperea” guvernantilor la economie au ajuns sa-l scoata din sarite pe guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Mugur Isarescu

Intalnirea „Mugur Isarescu si invitatii sai” de la Banca Nationala a fost, ieri, un bun prilej pentru guvernatorul BNR sa-i critice putin pe guvernanti.  „Trebuie sa finalizam infrastructurile din Romania. M-am tot gandit ce cuvant sa folosesc, modernizare e deja un cuvant erodat, eu am intentia sa folosesc cuvantul europenizare a infrastructurilor romanesti dar cred ca finalizarea suna bine, sa le terminam o data pentru totdeauna”, a spus Isarescu, atragand atentia ca nu are in vedere doar autostrazile. „Atentie, nu ma refer doar la infrastructurile fizice de tipul celor de transport, ma refer si la cele umane de tip sanatate, educatie”, a mentionat Isarescu.

Guvernantii persista in greseala

Guvernatorul BNR a atras atentia asupra evolutiei economiei, cu cresteri mari inainte de alegeri si caderi postelectorale pe masura. „Sper ca vom invata (adica guvernantii sa invete– n.r.), o data pentru totdeauna ca, daca acceleram cresterea economica dincolo de un nivel sustenabil in perioadele preelectorale, nu facem decat sa grabim declinul in perioada post electorala”, a avertizat Isarescu, lasand sa se inteleaga ca politicienii aflati la putere ar trebui sa fie mai priceputi in dezvoltarea economiei. „Trebuie ca aceasta tara (adica partidele aflate la putere – n.r.) sa vrea un ciclu lung de dezvoltare, cu cat mai putine declinuri. Mai bine sa avem 4% (crestere economica – n.r.), daca acesta este potentialul economiei romanesti pe an, nu 7%, dar sa fie pe vreo 10-12 ani”, a spus Isarescu.

author avatar
Arpad Dobre
293 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger