AcasăOldIsarescu: M-am saturat de taxe! Ponta: Aveti profit mare!

Isarescu: M-am saturat de taxe! Ponta: Aveti profit mare!

Isarescu s-a saturat de taxe, dar Ponta zice ca-l va scuti de impozitul pe profitul reinvestit

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, pare exasperat de sumele mari pe care le are de achitat la stat ca patron de crama. Premierul Victor Ponta se „scuza”, precizand ca seful Bancii Nationale si al Mar SRL plateste impozit mare deoarece are profit pe masura.

Isarescu s-a saturat de taxe, dar Ponta zice ca-l va scuti de impozitul pe profitul reinvestit

Crama si podgoria detinute de Mugur Isarescu produc vinul Casa Isarescu, o pensiune cu acelasi nume urmand a fi deschisa din toamna turistilor care trec prin Valcea. Seful BNR controleaza SC Mar SRL, prin care tine legatura cu amatorii de vinuri fine, dar si cu Fiscul, insa acest din urma contact a inceput, se pare, sa-l cam agaseze. „Nu mi-am schimbat parerea ca este greu sa faci afaceri in Romania. Mi se pare chiar mai greu. Parca nu s-a usurat. Intr-un trimestru am platit trei miliarde de lei vechi catre stat”, s-a plans recent podgoreanul Isarescu, mentionand ca impozitul este prea mare. „Poate ca este o perceptie si poate ca sunt subiectiv. Dar nici chiar asa. Una-doua, ba impozit pe aia, ba pe profit. Cand mi-a zis cat trebuie sa plateasca firma impozitul pe profit aproape ca i-am inchis telefonul in nas contabilului”, a spus seful BNR, exprimandu-si speranta ca scutirea de plata impozitului pe profitul reinvestit i-ar mai reduce povara fiscala.

Argumentul premierului

Premierul Victor Ponta sustine ca Isarescu plateste taxe mai mari la stat pentru ca firma la care este actionar are profit mai mare. „Domnul Isarescu spune ca plateste taxe mai mari pentru ca are profit mai mare, ca nu s-a schimbat, dupa cum stiti, nici cota unica de 16%, nu s-a schimbat nicio alta taxa care priveste mediul de afaceri. Are profit mai mult, cum de altfel au toate companiile din Romania si atunci, sigur, 16% cand e profitul mai mare acesta-i un semn bun, ca merge si afacerea domnului Isarescu”, a mentionat Ponta.

author avatar
Arpad Dobre
297 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger