AcasăOldIsarescu: BNR nu este nici Dumnezeu, nici Mama Omida

Isarescu: BNR nu este nici Dumnezeu, nici Mama Omida

Mugur Isarescu a avertizat ca nici BNR, nici FMI nu pot face miracole in economia romaneasca

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu a avertizat ca orice masuri ar lua Banca Nationala, institutia nu este Dumnezeu – sa ofere solutii miraculoase – si nici nu poate ghici cand va fi urmatoarea criza.

Mugur Isarescu a avertizat ca nici BNR, nici FMI nu pot face miracole in economia romaneasca

Mugur Isarescu a tinut sa precizeze ca actualele reglementari bancare, desi stricte, nu trebuie sa fie considerate suficiente. „A veni si a spune acum ca nu o sa mai avem riscuri in viitor, asa cum mai aud si in dezbateri «cum de nu s-a ghicit criza sau amplitudinea ei?», inseamna a fi nerealist. Nu putem sa transformam pe nimeni, nicio institutie si nicio persoana, intr-un fel de Dumnezeu, sa faca previziuni clare. Noi incercam sa gestionam riscuri, nu sa ghicim viitorul, sa ne transformam in altceva (gen Mama Omida – n.r.)”, a tinut sa precizeze, ieri, guvernatorul BNR.

Clauzele abuzive trebuie pastrate!

Isarescu considera ca sunt necesare politici prin care sa se evite variatiile mari ale creditarii. „Trebuie evitate masuri care pot conduce la schimbari bruste in situatia financiara a debitorilor si in disciplina creditarii. Trebuie sa stimulam munca, inovatia, capitalul, nu credite date aiurea, nu relaxari de conditii prudentiale”, a spus guvernatorul BNR. El a reluat, astfel, o mai veche ideea sa, aceea ca mult-hulitele clauze abuzive din contractele de creditare nu ar trebui anulate integral.

Miracole, doar la Maglavit

Guvernatorul BNR a atras atentia ca nu se poate vorbi de crestere economica fara stabilitate financiara. „Hai sa nu ne mai jucam cu problema stabilitatii financiare, sa asteptam sa vina doamna Christine Lagarde (sefa  FMI – n.r.) in Romania sa faca un miracol. Daca este nevoie de miracole, invit media sa mearga la Maglavit sa il caute pe Petrache Lupu”, a spus Isarescu. Sau, am spune noi, la grota Cetateni, o minune pentru masonii cu greutate.

author avatar
Arpad Dobre
315 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger