AcasăOldIon Tiriac: Criza nu se incheie, dar mancarea si energia vor fi...

Ion Tiriac: Criza nu se incheie, dar mancarea si energia vor fi zone de investitii enorme in 2014

Omul de afaceri Ion Tiriac sustine ca, in urmatorii doi ani, terenurile agricole se vor scumpi, iar orientarea catre China, inclusiv in domeniul energetic, poate fi benefica pentru Romania.

Tiriac acuza autoritatile ca au vandut industria romaneasca pe nimic

Tiriac a recunoscut, recent, ca nu toate previziunile sale s-au adeverit, insa este ferm convins ca, alaturi de energie, agricultura va fi un domeniu de interes pentru investitori in 2014. „Mancarea si energia: astea sunt urmatoarele doua zone de investitii enorme . Romania poate sa hraneasca  nu o jumatate din Romania, cum era in 1939, dar inca un sfert poate”, a declarat Tiriac in cadrul unei emisiuni tv. El a precizat ca preturile terenurilor agricole au crescut mult, iar analistii estimeaza ca hectarul de teren arabil va ajunge in doi ani al minimum 4.000 de euro, cu 30% peste pretul actual.

Pe de alta parte, oml de afaceri sustine ca, desi e bine ca Romania se orienteaza acum catre China, aacest pas trebuia facut in urma cu 15 ani. „Sper sa nu inceapa cineva sa spuna: Aoleu! Guvernul asta se indreapta spre Est. Nu guvernul asta se indreapta spre Est. Toate tarile din Vest s-au indreptat spre Est, incepand, in primul rand cu Germania. Cresterea economica a Germaniei se datoreaza Chinei”, a subliniat Ion Tiriac. El a atras atentia ca, in privinta crizei, aceasta nu se va incheia in 2014.  „Credeti ca se termina anul viitor? Nu. Iar lumea nu o sa mai fie niciodata cum a fost in 2008. Lumea aia nu mai exista!”, a avertizat omul de afaceri. El arata acuzator catre autoritatile de la Bucuresti, precizand ca, in ultimele doua decenii, guvernele ar fi trebuit sa refaca industria, apoi sa o vanda „ca pe un bibelou, nu la discount”.

author avatar
Arpad Dobre
410 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger