AcasăOldIoana Petrescu vrea sa introduca prostitutia in bugetul statului

Ioana Petrescu vrea sa introduca prostitutia in bugetul statului

Ioana Petrescu sustine ca orice ban in plus la buget conteaza, inclusiv din prostitutie

Institutiile UE au tot recomandat, in ultima vreme, luarea in calcul de catre statele membre a veniturilor care ar rezulta din prostitutie.

Ioana Petrescu sustine ca orice ban in plus la buget conteaza, inclusiv din prostitutie

In Romania, veniturile din cea mai veche meserie din lume sunt estimate la aproximativ 180 de milioane de lei. Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, asteapta, se pare, legalizarea prostitutiei, care ar aduce venituri la bugetul statului.

Institutul de statistica al UE, Eurostat, a cerut institutiilor similare din statele membre sa aiba in vedere si estimari privind veniturile obtinute din activitati ilegale, prostitutia fiind, potrivit formularii europene, o „tranzactie comerciala consimtita in mod liber de participanti”. Institutul National de Statistica a si calculat (bazandu-se pe ce?) ca, in Romania, prostitutia produce venituri (pentru „pesti”, probabil) de pana la 180 de milioane de lei pe an. Suma nu este colosala, deoarece reprezinta mai putin de 0,1% din PIB, insa daca s-ar aplica doar cota unica, la bugetul statului ar intra aproape 30 de milioane de lei. Acesta o fi fost si motivul pentru care ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a admis ca, odata legalizata, prostitutia va reprezenta o noua sursa bugetara. „Daca prostitutia devine legala, atunci va deveni o activitate economica legala generatoare de profit. Orice ban in plus la buget conteaza”, a spus Ioana Petrescu. Pe de alta parte, ea a mentionat ca nu e de acord cu impozitarea Bisericii, deoarece aceasta este o organizatie non-profit.

author avatar
Arpad Dobre
295 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger