AcasăOldInvestitorii merg in tari cu autostrazi, nu unde se pun borduri

Investitorii merg in tari cu autostrazi, nu unde se pun borduri

Consiliul Investitorilor Straini (CIS) atrage atentia Guvernului ca reducerea investitiilor publice – de dragul mentinerii deficitului scazut –nu va aduce in Romania investitori, care vor prefera sa-si plaseze banii in tari in care se construiesc autostrazi, nu acolo unde se tot schimba borduri.

Mihai Bogza sustine ca investitorii straini nu se uita la bordurile duble sau triple, ci la autostrazi

Presedintele CIS, Mihai Bogza, a avertizat, ieri, guvernantii, asupra faptului ca ar trebui sa respecte macar legile in vigoare, cum este cea privind prioritizarea investitiilor publice. Masurile luate de guvernanti releva faptul ca actul normativ nu este respectat, deoarece nivelul investitiilor din acest an a scazut aprtoape spre zero. Unul dintre argumentele guvernantilor il reprezinta necesitatea incadrarii in deficitul bugetar convenit inca din 2011 cu FMI si Comisia Europeana. Toate bune, insa acest lucru nu are de a face cu prioritizarea investitiilor publice, acestea  reprezentand un indicator  pentru investitorii straini, care vin in tari in care statul are planuri si actiuni concrete privind infrastructura. „Investitorii prefera sa se duca in tarile unde se fac autostrazi, nu unde se schimba borduri”, a spus Bogza.

Mihai Bogza

El a mentionat ca aceasta este o gluma, dar ascunde mult adevar. „In Romania este o realitate, investitorii nu se uita la borduri, sunt atenti la inaugurari de autostrazi”, a precizat Bogza.

Proiecte haotice

CIS a inaintat, ieri, Guvernului, o serie de propuneri pentru imbunatatirea activitatii autoritatilor, aratand, printre altele, ca investitiile publice se realizeaza haotic. Astfel, la nivelul anului 2013 existau peste 30.000 de proiecte de investitii publice in diverse stadii, pentru care guvernantii alocau bani fara criterii clare. CIS atrage atentia ca intarzierile realizarii investitiilor, mai ales a celor in infrastructura, creeaza un dezavantaj competitiv major pentru Romania fata de alte tari din zona si, din aceasta cauza, investitorii straini isi vor palsa bani in alte state, nu la noi.

author avatar
Arpad Dobre
231 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger