AcasăOldIntalnire de taina a lui Obama cu greii finantelor americane: Sistemul finanicar...

Intalnire de taina a lui Obama cu greii finantelor americane: Sistemul finanicar mondial, in pragul unei „catastrofe istorice”

Obama s-a intalnit cu sefii finantelor sa evite colapsul economic

Saptamana aceasta, la Casa Alba a avut loc o intrevedere cu usile inchise intre presedintele american, Barack Obama, si sefii finantelor, plus cei ai agentiilor de supraveghere.

Ultima data cand a avut loc o asemenea intalnire de taina, numai cu sefii de banci, pretul aurului a luat-o razna, iar previziunile despre apocalipsa financiara au abundat.

Se scufunda „Titanicul”

Obama s-a intalnit cu sefii finantelor sa evite colapsul economic

Economistul John Embry a apreciat ca sistemul financiar mondial este „in pragul unei catastrofe globale istorice”! „De data asta au fost chemati la raport toti reprezentantii finantelor, in frunte cu Fed, inclusiv cei ai agentiilor de supraveghere. Toti cei care au de-a face cu entitea ban!”, a declarat Embry. „Este clar ca, in ciuda eforturilor de a aparea deasupra crizei financiare care macina sistemul global, SUA se confrunta cu un ucigas tacut al economiei. Acesta actioneaza sub numele de ratele dobanzilor si masiva piata a derivatelor, care se scufunda mai rapid decat Titanicul!”

Colapsul derivatelor

Embry a explicat cum toate derivatele care circula prin sistemul financiar mondial sunt legate de ratele dobanzilor si cum cresterea ratelor dobanzilor destabilizeaza intreaga masinarie financiara. „Sunt sigur ca, in incercarea de a trage America si intregul sistem financiar mondial de pe buza prapastiei, Obama le-a cerut sa stopeze cresterea ratei dobanzilor. „Ca economiile occidentale au iesit din criza, stire vehiculata de mass media, este doar o gogorita menita sa mai traga nitel in sus sistemul care se prabuseste”, a intarit Embry.

author avatar
Adina Mutar
390 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger