AcasăOldInsolventele pot declansa o noua criza mondiala

Insolventele pot declansa o noua criza mondiala

Europa si America de Nord isi revin din criza, dar situatia sta exact pe dos in alte in tari ca Brazilia, Rusia, China, precum si Australia, care risca o avalansa a insolventelor in perioada 2014-2015. La nivel mondial, in cazul insolventelor firmelor exista o tendinta de scadere, dar numarul celor intrate in incapacitate de plata ramane mult peste cel dinaintea crizei din 2008. Un studiu al companiei Euler Hermes, „Cupa Mondiala a Insolventei 2014: Cine va marca mai putine cazuri de insolventa?”, arata ca, la nivel mondial, problemele economice sunt departe de a se fi rezolvat. Dimpotriva, aria zonelor cu risc potential de insolventa a crescut enorm. Astfel, in vreme ce in statele din America de Nord si in Europa (cu mici exceptii) sunt semne de scadere a numarului firmelor pandite de faliment, pe alte continente se anunta probleme mari in perioada 2014-2015, ce pot declansa o noua criza economica. Vorbim aici de Brazilia, Rusia, China, Maroc, dar si de Cehia si – culmea! - de Australia. Acest stat-continent nu prea a avut de suferit din cauza crizei, insa va inregistra o curba ascendenta a insolventelor.

Europa si America de Nord isi revin din criza, dar situatia sta exact pe dos in alte in tari ca Brazilia, Rusia, China, precum si Australia, care risca o avalansa a insolventelor in perioada 2014-2015.

Situatia economica e „albastra” in tari ca Brazilia, Rusia, China si Australia

La nivel mondial, in cazul insolventelor firmelor exista o tendinta de scadere, dar numarul celor intrate in incapacitate de plata ramane mult peste cel dinaintea crizei din 2008. Un studiu al companiei Euler Hermes, „Cupa Mondiala a Insolventei 2014: Cine va marca mai putine cazuri de insolventa?”, arata ca, la nivel mondial, problemele economice sunt departe de a se fi rezolvat. Dimpotriva, aria zonelor cu risc potential de insolventa a crescut enorm. Astfel, in vreme ce in statele din America de Nord si in Europa (cu mici exceptii) sunt semne de scadere a numarului firmelor pandite de faliment, pe alte continente se anunta probleme mari in perioada 2014-2015, ce pot declansa o noua criza economica. Vorbim aici de Brazilia, Rusia, China, Maroc, dar si de Cehia si – culmea! – de Australia. Acest stat-continent nu prea a avut de suferit din cauza crizei, insa va inregistra o curba ascendenta a insolventelor.

author avatar
Arpad Dobre
358 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger