AcasăOldINS: salariul a crescut cu 32 de lei, in luna iulie

INS: salariul a crescut cu 32 de lei, in luna iulie

In iulie, veniturile salariale nete au fost, in medie, mai mari cu 32 de lei fara de luna precedenta.

Romanii au primit salarii mai mari, in iulie, comparativ cu luna iunie. Precizari in acest sens au fost facute, vineri, de catre reprezentantii Institutului National de Statistica (INS), cifrele aratand o crestere a castigului mediu nominal brut, in iulie, cu 1, 9 % fara de cel inregistrat in decursul celei de-a sasea luni a anului in curs, respectiv o valoare de 2378 lei.

De asemenea, arata ISN, cele mai mari salarii medii nominale nete s-au inregistrat in extractia petrolului brut -4562 lei, in timp ce, la polul opus se situeaza veniturile angajatilor din hoteluri si restaurante -1011 lei.

Totodata, statistica emisa pentru luna iulie a anului curent evidentiaza si faptul ca s-au constatat cele mai semnificative cresteri ale salariului mediu net in domeniul fabricarii produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice – 10, 9%, dar si in fabricarea autovehiculelor de transport rutier, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, extractia carbunelui si captarea, tratarea si distributia apei – intre 6-8%.

92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger