AcasăOldInfrastructura Romaniei, o batjocura nationala

Infrastructura Romaniei, o batjocura nationala

Constantin Stroe este extrem de nemultumit de calitatea infrastructurii, mai ales dupa demolarea unei parti din Autostrada Orastie- Sibiu

Presedintele Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM), Constantin Stroe, este extrem de nemultumit de activitatea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) si cere desfiintarea acesteia. Stroe sutine Autostrada Pitesti Sibiu nu este necesara doar pentru Dacia Renault, ci si pentru Romania, iar tara noastra pierde foarte multi bani prin nerealizarea acestui tronson.

Constantin Stroe este extrem de nemultumit de calitatea infrastructurii, mai ales dupa demolarea unei parti din Autostrada Orastie- Sibiu

Stroe nu crede ca Autostrada Pitesti Sibiu va fi realizata prea curand. „Este o batjocura, o bascalie nationala ideea cu infrastructura. Daca acum catva timp exprimam nehotararea fata de ultimele declaratii care au fost facute despre vestita autostrada Pitesti-Sibiu, Sibiu-Pitesti, care nu este a Daciei, ci a Romaniei, astazi spun ca nu va fi finalizata nici macar in 2025”, a fost de parere Stroe. El considera ca este inadmisibil ca o tara care are un potential important in industria auto, care contribuie si la export, si la bunastare, si cu locuri de munca, sa fie tratata cu indiferenta, in conditiile in care 80% din finantarea necesara pentru autostrada Pitesti-Sibiu este asigurata din fonduri europene. „Din punctul meu de vedere, am discutat cu cei de la CNADNR, iar eu as desfiinta pur si simplu aceasta companie”, a declarat presedintele ACAROM. El sustine ca trebuie sa existe o agentie in directa subordine a primului ministru, o structura in a carei componenta sa intre specialisti: profesori in constructii, drumuri, poduri, geologi. „Nu mai putem trata problema cu nivelul profesional al CNADNR. Romania va avea consecinte considerabile daca nu vom avea aceasta autostrada”, a avertizat Stroe.

Solutii pentru Autostrada Pitesti-Sibiu

Stroue propune ca, in cazul Autostrazii Pitesti-Sibiu, sa fie desemnat un singur prestator care sa realizeze atat studiul de fezabilitate, cat si proiectarea. „Am stat si m-am gandit ce as face eu. As face o licitatie, as alege un prestator care sa faca si studiul de fezabilitate si proiectarea”, a spus presedintele ACAROM, remarcand faptul ca tot ceea ce se intampla din 2007 incoace in domeniul infrastructurii si transporturilor este inacceptabil, fiind necesara sesizarea Directiei Nationale Anticoruptie. „Asteptam acum sa vedem ce decizie se va lua. Este de o importanta capitala acest tronson (Pitesti-Sibiu, n.r.) si gresit s-a inteles ca Dacia si Renault vor o autostrada. Imaginati-va 4,4 milioane de metri cubi de marfa in containere, care circula din centrul tarii spre vest. N-au facut masuratori, n-au facut un calcul sa vada ce fonduri uriase pierde Romania ca urmare a lipsei acestei autostrazi”,a mai spus Constantin Stroe.

author avatar
Arpad Dobre
259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger