AcasăOldIMM-urile cer bacsis pe bonul fiscal

IMM-urile cer bacsis pe bonul fiscal

In SUA, nota de plata cuprinde valori antecalculate ale variantelor de bacsisuri

Reprezentantii firmelor mici si mijlocii propun ca bacsisul – care oricum se plateste in restaurante, baruri, saloane de infrumusetare etc. –  sa fie trecut pe bonul fiscal si sa fie taxat ca si salariul, dar fara CAS.

In SUA, nota de plata cuprinde valori antecalculate ale variantelor de bacsisuri

Vicepresedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Dan Muresan, a cerut modificarea legislatiei fiscale astfel incat bacsisul sa fie inclus pe bonul fiscal, iar propunerea sa a ajuns la Ministerul de Finante. Venitul astfel incasat prin bonul fiscal ar fi fara TVA, fiind taxat la angajat cu 16%, fara plata CAS pe suma respectiva. Masura ar fi si in intersul agentilor economici, avand in vedere ca valoarea incasarilor din casa de marcat ar coincide cu numerarul din casa si cel aflat asupra ospatarilor/prestatorilor. Acest lucru este foarte important, deoarece, daca vine in control o echipa de la biroul anti-frauda al ANAF si gaseste bani nemarcati la ospatar sau la orice alt angajat care presteaza servicii, unitatea risca inclusiv inchiderea pe o perioada de trei luni. Potrivit CNIPMMR, includerea acestui venit pe nota de plata ar rezolva si problema clientului care nu poate plati bacsisul cu cardul, cum procedeaza cand achita contravaloarea serviciului.

„De aceea, propunerea de a marca bacsisul protejeaza si interesele agentului economic, fiind logica si corecta. Se creeaza, in acelasi timp, premisa ca, in timp, sa renuntam la banul sub forma de numerar”, a mai spus Dan Muresan, care este si director general al firmei de audit financiar MDM Group.

author avatar
Arpad Dobre
435 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger