AcasăOldHidroelectrica a invins in instanta alti „baieti destepti”

Hidroelectrica a invins in instanta alti „baieti destepti”

Remus Borza cere organelor statului sa-i ancheteze pe „baietii destepti”

Conducerea Hidroelectrica a anuntat, ieri, ca actionarii Elsid Titu SA au pierdut definitiv procesul cu Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica. Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul formulat de Elsid impotriva masurii administratorului judiciar de aplicare, in anul 2012, a clauzei de forta majora in contractul de furnizare energie electrica incheiat cu Hidroelectrica.

Remus Borza cere organelor statului sa-i ancheteze pe „baietii destepti”

Hidroelectrica s-a confruntat in 2012 cu cea mai mare seceta din istoria companiei. Dunarea  a inregistrat cele mai mici debite din ultimii 150 de ani, iar Hidroelectrica a consemnat cea mai mica productie de energie realizata vreodata, de doar 11,8 TWh. Producatorul de electricitate avea semnate contracte de 20 de TWh si, pentru a-si onora obligatiile, a cumparat energie electrica de la alti producatori, la  preturi de 260-300 lei/ MWh, precum si din piata reglementata, la 350-400 lei/ MWh, pentru ca apoi s-o vanda „baietilor destepti” la preturi de 103-132 lei MWh.

Vanzare in pierdere

Ramasa fara bani si cu un deficit de numerar de 783 milioane lei, la care se adauga o pierdere de 500 milioane lei, Hidroelectrica a activat forta majora. Compania Elsid Titu, unul dintre beneficiarii acestor contracte, a contestat in instanta masura, dar Tribunalul Bucuresti a respins contestatia ca neintemeiata. Elsid a declarat recurs impotriva acestei sentinte, insa Curtea de Apel a respins acest recurs, prin decizia data saptamana trecuta, iar hotararea este definitiva. „Hidroelectrica nu este a lui Borza. Dar cu atat mai mult nu este nici a lui Buzaianu, Anastasescu, Tufan, Machinski (…). Acesti baieti, care timp de zeci de ani au spoliat companiile statului trebuie sa inteleaga ca a venit timpul sa se opreasca si, implicit, sa plateasca. Astept ca institutiile statului sa isi faca datoria si in ceea ce ii priveste” a declarat reprezentantul Euro Insol, Remus Borza.

author avatar
Arpad Dobre
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger