AcasăOldHidroelectrica a invins definitiv in instanta Energy Holding

Hidroelectrica a invins definitiv in instanta Energy Holding

Remus Borza l-a invins definitiv pe Bogdan Buzaianu

Hidroelectrica a invins definitiv in instanta compania Energy Holding, care ceruse anularea decizie de denuntare a contractului de vanzare-cumparare de energie electrica la un pret sub cel de productie.

Remus Borza l-a invins definitiv pe Bogdan Buzaianu

Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul declarat de Energy Holding impotriva sentintei civile pronuntate de Tribunalul Bucuresti, prin care s-a respins contestatia formulata impotriva masurii administratorului judiciar al Hidroelectrica,Euro Insol, de denuntarea contractului de vanzare cumparare energie electrica.

Pierderi de 1,1 miliarde de euro pentru Romania

Bogdan Buzaianu

Hidroelectrica a intrat in insolventa in 20.06.2012. Dupa deschiderea procedurii, Euro Insol a inceput negocierile cu toti traderii de energie in scopul alinierii pretului contractual (intre 103-132 de lei/MWh) la cel practicat pe pietele de energie electrica, unde energia era tranzactionata la preturi duble fata de cele din contracte (intre 220-300 de lei/MWh). Vanzarea de energie electrica la preturile din contracte a generat pentru Hidroelectrica – doar in perioada 2006–2012 – o pierdere cumulata de 4.874.746.999 lei (aproximativ 1,1 miliarde Euro). Negocierile cu traderii de energie au esuat, iar in 24.07.2012, administratorul judiciar a denuntat, printre altele, si contractul de vanzare cumparare energie electrica incheiat de Hidroelectrica cu Energy Holding. Reprezentantul Euro Insol, Remus Borza, a precizat ca, prin denuntarea contractului cu Energy Hoding, Hidroelectrica a obtinut, pana in prezent, venituri suplimentare de peste 550 milioane lei, ceea ce a permis companiei sa inregistreze un profit record de peste doua miliarde de lei, cumulat pe exercitiile financiare 2013-2014 si aproape un miliard de lei pe primele zece luni din 2015.

Contestatie respinsa

Energy Hoding a contestat masura de denuntare a contractului de vanzare – cumparare a energiei electrice, dar Tribunalul Bucuresti a respins, contestatia, solutia instantei de fond fiind casata de Curtea de Apel. In rejudecare, Tribunalul Bucuresti a solutionat cauza pe fond si a respins ca neintemeiata contestatia Energy Holding. „Timp de aproape zece ani, venituri de sute de milioane de euro care ar fi trebuit sa intre in conturile Hidroelectrica si implicit ale Statului Roman, prin incheierea si ulterior derularea acestor contracte frauduloase erau deturnate in buzunarele unor baieti care si-au achizitionat palate, iahturi si proprietati la Monte Carlo sau, mai nou, Dubai, ori ale caror nume apar in  vitrina celor mai scumpe si exclusiviste  magazine din lume”, a declarat reprezentantul Euro Insol, Remus Borza.

author avatar
Arpad Dobre
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger