AcasăOldHidroelectrica a castigat toate procesele cu „baietii destepti”

Hidroelectrica a castigat toate procesele cu „baietii destepti”

Remus Borza a obtinut rezilierea conractelor paguboase incheiate de „baietii destepti” cu Hidrelectrica

Tribunalul Bucuresti a respins toate contestatiile „baietilor destepti” din energie impotriva masurii denuntarii contractelor de catre Hidroelectrica.

Remus Borza a obtinut rezilierea conractelor paguboase incheiate de „baietii destepti” cu Hidrelectrica

Tribunalul Bucuresti a respins, in 8 iunie 2015, contestatia traderului de energie Alpiq Romindustries impotriva masurii administratorului judiciar EURO INSOL de denuntare a contractului de vanzare energie electrica  dintre Hidroelectrica si Alpiq Romindustries. In prezent, toate contestatiile traderilor de energie impotriva masurii denuntarii contractelor figureaza ca respinse de Tribunalul Bucuresti, pe rolul instantelor mai aflandu-se 16 litigii, din 75 initiale, care au ca obiect contestarea creantelor si a fortei majore invocate in 2012, precum si actiuni de despagubire.

Prejudiciu de un miliard de euro

Dupa declararea insolventei Hidroelectrica, EURO INSOL a incercat renegocierea contractelor cu „baietii destepti”, pentru alinierea pretului contractual la conditiile pietei, unde tarifele erau duble fata de cele incasate de compania de stat. Executarea contractelor incheiate cu traderii de energie i-a adus companiei, in perioada 2006 – 2012, un prejudiciu de  peste un miliard de euro, din diferenta dintre pretul pietei si cel negociat de „baietii destepti”.

Remus Borza

Profit de 230 de milioane de euro

Prin denuntarea contractelor a fost disponibilizata o cantitate de energie de 7,2 milioane MWh, pe care, altfel,  Hidroelectrica ar fi fost obligata sa o livreze pana in 2018 la preturi sub costul de productie, generand o pierdere de peste 70 de milioane de euro/an. „Valorificand la pretul pietei cantitatea de energie disponibilizata din contractele cu «baietii destepti», Hidroelectrica a realizat in perioada septembrie 2012- decembrie 2014 venituri suplimentare de aproximativ 230 de milioane de euro”, a precizat reprezentantul EURO INSOL, Remus Borza.

 

author avatar
Arpad Dobre
222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger