AcasăOldGuvernul se roaga de Mittal si OMV sa ramana in Romania

Guvernul se roaga de Mittal si OMV sa ramana in Romania

Victor Ponta a discutat in luna mai cu Lakshmi Mittal, care s-a aratat multumit de rezultatul intalnirii

Premierul Ponta pare chitit sa atace pe toate fronturile si, dupa „turneul” asiatic recent incheiat – cu asteptari ce raman a se confirma – revine la „vrabia din mana”, adica la Mittal si OMV, pentru a-i convinge pe patroni sa-si continue afacerile din Romania.

Victor Ponta a discutat in luna mai cu Lakshmi Mittal, care s-a aratat multumit de rezultatul intalnirii

Lakshmi Mittal, proprietarul combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati, a fost primit recent la Presedintia Romaniei si la Palatul Victoria, de unde a primit asigurari ca-si poate continua activitatea in tara noastra in conditii de profitabilitate maxima. Mittal fusese anterior in Franta, unde amenintase autoritatile ca, daca nu primeste inlesniri fiscale si energie ieftina, va inchide combinatele din Hexagon, lasand pe drumuri mii de francezi. Primind ceea ce a dorit, afaceristul indian a venit si la noi, fiind asigurat ca va beneficia de curent ieftin de la Hidroelectrica.

Negocieri

Premierul Ponta a precizat, ieri, ca a discutat din nou cu Mittal, care l-ar fi avertizat ca siderurgia nu mai e profitabila in Europa. „Am vorbit cu domnul Mittal, cum sa facem sa tinem companiile, ca se cam inchid in Europa combinatele siderurgice. Nu a dat cu pumnul in masa, el spune ca in Europa, daca nu se face ceva, nu va mai fi competitiv si profitabil sa se produca otel, se va produce dar in Rusia sau in China”, a spus Ponta. El a mentionat ca a avut o convorbire si cu reprezentantii OMV. „Facem toate eforturile pentru exploatarile de gaze din Marea Neagra. Astazi (n.r. – marti) a fost presedintele OMV in Romania, in vizita, tocmai ca sa discutam de investitii in continuare”, a mai spus Ponta.

Premierul Frantei vine in Romania

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault (foto), se va afla la Bucuresti, astazi si maine, pentru a discuta, printre altele, despre consolidarea legaturilor economice dintre Franta si Romania. Jean-Marc Ayrault va fi insotit de patru ministri: Stéphane Le Foll (Agricultura), Nicole Bricq (Comert Exterior), Philippe Martin (Ecologie) si Thierry Repentin, ministru delegat pentru Afaceri Europene.

author avatar
Arpad Dobre
529 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger