AcasăOldGuvernul, fortat de FMI si UE sa faca bugetul pe 2015

Guvernul, fortat de FMI si UE sa faca bugetul pe 2015

Actualul guvern trebuie sa dea bugetul pe 2015 cat inca mai are sustinere in Parlament

Reprezentantii Comisiei Europene si ai FMI vin pe 2 decembrie la Bucuresti, iar acest lucru l-a determinat pe premierul Victor Ponta sa-i zoreasca pe ministrii sai pentru a se apuca o data de bugetul pe 2015.

Actualul guvern trebuie sa dea bugetul pe 2015 cat inca mai are sustinere in Parlament

Comisia Europeana (CE) a avertizat, in raportul sau de toamna, ca guvernul de la Bucuresti va trebui sa majoreze taxele sau sa scada alocatiile bugetare, pentru a compensa scaderile de venituri prognozate in 2015 din reducerea CAS, a taxei pe stalp si a accizelor. „In caz contrar, pentru 2015, deficitul bugetar al Romaniei este prognozat sa creasca la 2,8% din PIB”, se arata in raportul CE. La randul sau, reprezentantul rezident al FMI in Romania si Bulgaria, Guillermo Tolosa, a precizat ca Bucurestiul s-a angajat sa continue consolidarea situatiei fiscale, care este mai buna ca in urma cu sase ani. „Credem ca este extrem de important pentru Romania sa nu puna in pericol aceasta imbunatatire considerabila”, a spus Tolosa. Aceste avertisment, la care se adauga faptul ca reprezentantii celor doua institutii – plus cei de la Banca Mondiala – vin pe 2 decembrie la Bucuresti, l-a determinat pe premierul Victor Ponta sa-si puna la treaba ministri, pentru intocmirea proiectului de buget pentru 2015.

Ponta, preocupat de fisa postului

Seful executivului sustinea, pe cand era in campania prezidentiala, ca bugetul pentru anul viitor va cadea in sarcina  noului guvern, dar rezultatele alegerilor l-au determinat sa revina la locul de munca. „O sa va rog, pana la sosirea delegatiei Comisiei Europene, Fondului Monetar International si Bancii Mondiale, sa pregatiti bugetul pe 2015. Cat timp avem sprijinul Parlamentului, se asteapta sa ne indeplinim ceea ce este in fisa postului”, le-a spus Ponta ministrilor. Cu alte cuvinte, faceti repede bugetul, altfel, la o motiune a Parlamentului, actualul guvern pica!

author avatar
Arpad Dobre
265 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger