AcasăOldGuvernul da un pol si jumatate in plus pe medicamente

Guvernul da un pol si jumatate in plus pe medicamente

Guvernul a decis sa scoata de pe lista compensatelor 17 tipuri de medicamente

Persoanele ale caror venituri provenite numai din pensii sunt de pana la 700 de lei/luna vor beneficia de majorarea cu 10% a plafonului pretului de referinta/prescriptie a medicamentelor compensate.

Guvernul a decis sa scoata de pe lista compensatelor 17 tipuri de medicamente

Guvernul a decis, ieri, ca  pensionarilor care obtin aceste venituri le vor fi acordate prescriptii compensate in proportie de 90%, prescriptii a caror contravaloare la nivelul pretului de referinta/prescriptie este de pana la 330 de lei pe luna. Anterior acestei modificari, plafonul era de 300 de lei lunar. Cei in cauza trebuie sa stie insa ca anumite medicamente au fost retrase de pe lista compensatelor:

–         Rimonabantum, Efalizumbantum, Alemtuzumab, combinatii rosiglitazonum+glimepiridium, Rosiglitazonum, Drotrecogium alfa, Daclizumabum, Sibutraminum;

–         Bifonazolum, Natrii fluoridum, Dexpanthenolum, Benzoylis Peroxidum, Clemastinum (au fost delistate deoarece reprezinta medicamente care se elibereaza fara prescriptie medicala);

–         Natrii iodidum (retras datorita utilizarii sale exclusiv in scop diagnostic);

De asemenea, Glucosaminum si Ginkgo Biloba nu vor mai face parte din lista medicamentelor compensate in urma evaluarii efectuate de Agentia Nationala a Medicamentului. Pe de alta parte, Guvernul a decis mutarea altor 21 de medicamente (Ranitidin, Famotidin, Nizatidin, Sucralfat, Mebeverin, Trimebutin, Domeperidon, Acid omega-3-esteri etilici 90, Trimetazidin, Nicergolin, Vincamin, Diosmin, Aciclovir, Calcitonin, Piroxicam, Nimesulid, Acid ibandronic, Stroni Ranelat, Clonazepam, Piracetam, Erdostein) pe o sublista cu procent de compensare de 20%.

author avatar
Arpad Dobre
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger