AcasăOldGuvernantii recunosc ineficienta sectorului energetic

Guvernantii recunosc ineficienta sectorului energetic

Andrei Gerea sustine ca si eolienele sunt ineficiente energetic

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, sustine ca aproape jumatate din capacitatea de productie a energiei electrice din Romania este ineficienta din punct de vedere economic sau se afla la limita eficientei. Demnitarul a inclus pe lista productia de energie pe carbune, dar si pe cea produsa de eoliene si panouri solare.

Andrei Gerea sustine ca si eolienele sunt ineficiente energetic

Consiliul Investitorilor Straini (Foeign Investors Council – FIC) contrazice ideea lansata de autoritati, conform careia sistemul energetic national este ineficient. Conform datelor prezentate recent de FIC, pana in prezent, mare parte a efortului investitional a venit din partea investitorilor straini. Analiza FIC a evidentiat ca:

– incepand cu 2002, investitorii straini din sectorul energetic au investit peste 22 miliarde de euro in Romania intr-un domeniu care fusese anterior subfinantat;

– companiile din sectorul energetic in care investitorii straini joaca un rol important au contribuit in anul 2014 la bugetul de stat cu aproximativ trei miliarde de euro.

Birocratie si vorbarie

Andrei Gerea

Membrii FIC (printre care se numara GDF Suez si OMV Petrom) ii atentioneaza pe guvernantii nostri ca, pentru a atrage noi investitii in sectorul energetic, Romania trebuie sa creeze o piata stabila, previzibila si transparenta in ceea ce priveste punerea in aplicare a politicilor publice si a cadrului de reglementare. Ministrul Energiei o tine, insa, pe a lui. „Aproape jumatate din capacitatea de productie a energiei electrice din Romania ori este  ineficienta din punct de vedere economic ori este la limita eficientei. Si aici vorbesc exact de productia bazata pe carbune si energia eoliana, solara si pe biomasa”, a spus Gerea, continuand discursul defetist al autoritatilor.

 

author avatar
Arpad Dobre
239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger