AcasăOldGuma de mestecat contine E-uri toxice si cancerigene

Guma de mestecat contine E-uri toxice si cancerigene

Consumul exagerat de guma de mestecat va predispune la boli grave

Un studiu realizat de Protectia Consumatorilor releva ca gumele de mestecat comercializate in Romania contin pana la 17 E-uri, doua dintre acestea fiind susceptibile de a provoca afectiuni ale creierului si cancer.

Consumul exagerat de guma de mestecat va predispune la boli grave

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (ANPCPPS) – InfoCons a realizat un studiu pe etichetele produselor tip guma de mestecat  ce se regasesc pe piata din Romania. In cadrul studiului au fost analizate 27 de produse, achizitionate in mod aleatoriu si anonim de catre reprezentatii  ANPCPPS .

Chimicale

Ca urmare a realizarii acestui studiu a reiesit faptul ca, in ceea ce priveste numarul de E-uri, dintre cele 27 de tipuri de produse analizate:

– 25,92 %  au in continut un numar de 11 E-uri;

– 14,8 % contin 8 – 10 E-uri;

– 11,1% au 12 E-uri;

– 7,4 % au printre ingrediente 13 E-uri.

Numarul de E-uri continute in produsele supuse studiului variaza intre 1 si 17 E-uri . Totodata, toate produsele tip guma de mestecat supuse studiului au ca distribuitor sau producator Wrigley Romania. Dintre cele 27 de tipuri de produse testate, doar 18,51 % au in continut zahar, restul de 81,5 % au in continut indulcitori.

Exemple

Printre gumele de mestecat cuprinse in studiu se numara:

–         Wrigley’s Orbit Professional Polare Ice. Aceasta este o guma de mestecat fara zahar, cu indulcitori si arome de mentol si menta, iar produsul mai contine xilitol,sorbitol, aspartam, acesulfam K, baza de guma (contine lecitina din soia), guma arabica, arome, agent de umezire glicerol, agent de incarcare fosfat dicalcic, colorant E171, alginat de sodiu, agent de glazurare ceara de carnauba, antioxidant BHA, colorant E133. Contine o sursa de fenilalanina.

–         Wrigley’s Orbit Professional Fresh Mint. Aceasta este tot o guma de mestecat fara zahar, cu indulcitori si arome de mentol si menta, ce are aproximativ aceleasi ingrediente, la care se mai adauga: sorbitol (E420), acesulfam K (E950, precum si aspartam ( E951) si colorantii  E171 si E133.

Despre aceste trei E-uri din urma este bine de stiut ca sunt extrem de toxice pentru organism.

Feriti-va de E171 si E133!

Dioxidul de titan sau E171 a fost clasificat de Agentia Internationala pentru Cercetare in Domeniul Cancerului ca posibil cancerigen. Germania a decis sa interzica acest aditiv alimentar. De asemenea, anumite studii in domeniu atrag atentia ca au fost observate scaderi in greutate, leziuni la nivelul ficatului, rinchilor si sistemului cardiovascular. S-au observat si cresteri ale dimensiunilor rinichilor, ficatului si splinei. In urma administrarii de E171 si afectarii splinei, sistemul imunitar a fost slabit. Cat priveste E 133, acesta este considerat un E suspect, care poate provoca o serie de afectiuni, printre care se numara alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol. Pe de alta parte, aspartamul este o sursa de fenilalanina, substanta ce poate declansa cancer la creier.

author avatar
Arpad Dobre
1.403 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger