AcasăOldGreva la administratiile financiare din cauza lui Eugen Teodorovici

Greva la administratiile financiare din cauza lui Eugen Teodorovici

Salariatii administratiilor financiare au cerut majorari similare celor acordate de Eugen Teodorovici in ministere si ANAF

Miii de angajati ai primariilor si administratiilor financiare care colecteaza efectiv taxele (cu care se lauda ANAF si Ministerul Finantelor) au oprit, ieri, spontan, lucrul. Ei sunt nemultumiti ca ministrul Eugen Teodorovici a anuntat majorarea salariilor subordonatilor din aparatele centrale ale Fiscului si Finantelor, incepand cu 1 noiembrie, in vreme ce „palmasii” din provincie vor primi lefuri mai mari abia de anul viitor.

Salariatii administratiilor financiare au cerut majorari similare celor acordate de Eugen Teodorovici in ministere si ANAF

Ministrul Eugen Teodorovici a decis, recent, majorarea cu 22,5%, in medie, a lefurilor angajatilor din subordinea Ministerului Finantelor, chipurile, pentru a acorda o justa remunerarea salariatilor, dar, in fapt, de teama ca acestia sa nu migreze spre alte institutii de stat –sau la firme private – unde se platesc salarii mai mari. „Acordarea acestei majorari salariale este de natura sa creeze o salarizare similara cu personalul din cadrul Ministerului Fondurilor Europene”, a spus demnitarul. El a mentionat  ca o egalizare a salarizarii intre aceste institutii publice este necesara, deoarece nu trebuie sa existe o diferenta intre cele doua categorii de bugete, national si cel al UE. De fapt, Teodorovici se teme ca ramane fara angajati competenti. Problema e ca, intre timp, de majorare au aflat si angajatii administratiilor financiare si ai primariilor, cei care colecteaza, efectiv taxele cu care se lauda Ministerul Finantelor.

Guvernul a anulat majorarea lefurilor

Peste 3.000 de angajati ai Directiilor de Finante din Bucuresti si din 27 de judete au oprit, ieri, spontan, lucrul, protestand fata de discriminarea la care sun supusi din punct de vedere salarial fata de angajatii din aparatul central. Ei sunt nemultumiti de faptul ca, pe ascuns, printr-o Ordonanta de Guvern, s-au majorat de la 1 noiembrie salariile celor din aparatul propriu al Ministerului Finantelor si ANAF, cu peste 60%, iar celor din teritoriu li s-a transmis ca majorarea va avea loc doar in primul trimestru al anului viitor. Ce a facut, ieri, ministrul Eugen Teodorovici, pentru a rezolva problema? I-a informat pe membrii Guvernului despre protest, iar Executivul a anulat majorarea salariala de 22,5% in Ministerul Finantelor si ANAF!

author avatar
Arpad Dobre
414 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger