AcasăOldGhid de investitii pe Bursa

Ghid de investitii pe Bursa

Seful BVB, Ludwik Sobolewski, considera ca educatia bursiera este necesara

Companiile, antreprenorii, investitorii sau incepatorii interesati de mecanismele de functionare a pietei de capital, valoarea actiunilor, oportunitati de investitii etc. au la indemana o serie de facilitati puse la dispozitie de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Seful BVB, Ludwik Sobolewski, considera ca educatia bursiera este necesara

Noul site al BVB ofera o navigare mai facila si accesibilitate imbunatatita, mai multe informatii pentru companii, antreprenori si investitori, o noua abordare pentru cautarea unui pret de piata. De asemenea, profilele instrumentelor financiare sunt mai usor de utilizat, iar utilizatorii au la dispozitie o tehnologie imbunatatita si posibilitatea conectarii si distribuirii informatiei disponibile pe website prin intermediul retelelor de socializare.

Intrare pe piata de capital

Printre nou-introdusele sectiuni, „Pentru Companii” aduce informatiile necesare despre listare, cu sectiuni dedicate pentru listarea pe piata reglementata si pe sistemul alternativ de tranzactionare. Companiile pot afla intr-un mod facil pasii pentru listare, comisioanele si cerintele, precum si o serie de recomandari post-listare astfel incat sa isi poata imbunatati comunicarea cu investitorii.

Sfaturi pentru incepatori

O privire de ansamblu a actiunilor, obligatiunilor, unitatilor de fond si certificatelor tranzactionate la BVB se poate realiza prin intermediul sectiunii „Instrumente financiare”. Investitorii mai putin experimentati au o sectiune speciala unde pot invata mai multe despre principalele tipuri de instrumente financiare de pe bursa si modalitatea de tranzactionare a acestora.

Alerte pe smartphone

Vizitatorii noului www.bvb.ro sunt, de asemenea, invitati sa isi creeze un cont, inregistrarea fiind poarta de acces catre o varietate de instrumente si facilitati, precum: acces in timp real la date si adancimea pietei, prin „Bursa in direct”, suport pentru managementul investitiilor, cu ajutorul instrumentului „Evaluare portofoliu”, setarea unor „Alerte” de pret, transmise prin e-mail, personalizarea unui „tablou de bord” al pietei, prin optiunea de „Lista/Watchlist”. Cele mai relevante si actualizate informatii despre bursa sunt disponibile si prin aplicatiile pentru iOS si Android, accesibile pentru descarcare gratuita in Apple Store si Google Play (smartphone / tableta).

author avatar
Arpad Dobre
234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger