AcasăOldGhetea: „Salariile mele compensatorii sunt confidentiale”

Ghetea: „Salariile mele compensatorii sunt confidentiale”

Radu Ghetea asteapta linistit mentinerea sa in conducerea CEC Bank

Ministerul Finantelor a cerut de mai bine de o luna schimbarea sefului CEC Bank, Radu Ghetea, si inlocuirea lui cu Enache Jiru, insa  Banca Nationala a Romaniei nu si-a dat inca avizul. Presedintele bugetar al bancii de stat este greu de urnit, din cauza clauzelor din contractul sau.

Radu Ghetea asteapta linistit mentinerea sa in conducerea CEC Bank

Presedintele CEC Bank parea, ieri, la prezentarea bilantului bancii pe 2013, linistit si increzator, de parca nu i-ar fi cerut Ministerul Finantelor schimbarea din functie cu o luna in urma. Si, probabil, avea si motive sa fie calm, deoarece chiar premierul Victor Ponta declara recent ca demiterea de pe o zi pe alta a lui Ghetea ar costa prea mult.

Bugetar cu lefuri secrete

Nimeni nu a clarificat ce anume inseamna „a costa mult” in acest caz, iar Ghetea a pastrat secretul asupra clauzelor din contractul sau cu statul. „Salariile mele compensatorii sunt confidentiale”, a mentionat, ieri, seful CEC Bank, fara a mai da alte detalii, spunand insa ca nu el decide schimbarea din functie.  „In numirea unei conduceri a unei banci actionarul majoritar (Ministerul Finantelor – n.r.) este cel care decide si nu persoana care conduce banca decide daca va fi schimbat sau daca se schimba singur si asa mai departe. Nu am ce informatii sa va dau cu privire la acest subiect”, a spus Ghetea. Asa o fi, insa pana unde poate merge confidentialitatea in cazul unui salariat care va fi platit din banii contribuabililor, daca va fi demis de Ministerul Finantelor? Si, mai ales, cand isi vor respecta autoritatile promisiunea de a posta pe site-urile ministerelor si insitutilor publice salariile la zi (nu doar declaratiile de venit) si bonusurile angajatilor statului?

author avatar
Arpad Dobre
214 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger