AcasăOldGheorghe Piperea renunta la procesele colective cu bancherii

Gheorghe Piperea renunta la procesele colective cu bancherii

Gheorghe Piperea va continua sa-i apere pe debitorii bancilor, dar numai in procese individuale

Gheorghe Piperea a facut un anunt care ii va intrista, probabil, pe cei care sperau ca, fara un proces individual, vor putea obtine reduceri de rate si datorii la banci. Avocatul a percizat ca firma sa va renunta la procesele colective privind creditele in franci elvetieni, dar va apara debitorii in cauze individuale.

Gheorghe Piperea va continua sa-i apere pe debitorii bancilor, dar numai in procese individuale

Piperea pare a renunta la apararea datornicilor cocosati de clauze abuzive tocmai in momentul cand se inmultesc deciziile judecatoresti  favorabile reclamantilor. Reamintim ca avocatul anunta, cu doar doua luni in urma, ca in aceasta toamna va relansa lupta in instanta alaturi de debitorii bancilor. Mai mult decat atat, Piperea a depus la sfarsitul lunii iulie o cerere de chemare in judecata a BNR , pentru ca a aprobat creditarea in franci elvetieni.

I s-a tras de la BNR?

Avocatul sustinea atunci ca BNR a aprobat asa-numita operatiune Iceberg – prin care Volksbank a restituit comisionul de risc pentru 20.000 de clienti, aplicand o reducere de 22% la soldul creditului in CHF – si a organizat un seminar pentru „scolirea” magistratilor pentru procesele cu debitorii. „Onorabila institutie si sefimea sa isi aparau propria piele, ca sa zic asa”, remarca Piperea, sustinand ca pozitia BNR vine dupa ce o instanta din Arges a dat o solutie nemaiintalnita in procesele dintre debitori si banci. „Judecatoria Pitesti obliga Volksbank, in solidar cu BNR si cu Biroul de Credit, sa plateasca unui consumator despagubiri materiale de 16.000 lei si despagubiri morale de 50.000 de lei”, a precizat avocatul. El sustinea ca judecatorul argesean ar fi sugerat in motivarea sentintei ca, daca exista o vina, aceasta nu apartine in totalitate Volksbank, ci si Bancii Nationale. „BNR a autorizat punerea pe piata a produsului financiar toxic denumit credit in franci elvetieni”, a concluzionat Piperea, insa acum suntem martorii unei schimbari de „octava”.

Cosmarul bancilor continua!

Avocatul a anuntat, recent, pe Facebook, ca firma sa renunta la procesele colective.  „Avand in vedere ca sunt in mijlocul unor avalanse de cereri de reziliere a contractelor, de cereri de restituire a onorariilor si de plangere la ANPC contra mea si a echipei mele, declar ca renunt la toate procesele colective reunite sub denumirea de CHF 3 (dosarele constituite la cererea debitorilor in contractele de credit in CHF dupa data de 15 ianuarie 2015), precum si la toate procesele colective contra Volksbank incepute in 2014 – 2015, procese denumite PNC 4, 5, 6 si 7”, a precizat Piperea. El a mentionat ca reclamantii din aceste procese sunt invitati sa indice conturile in care sa le fie restituit onorariul de preluare. Procesele vor putea fi continuate ca procese individuale, la cererea reclamantilor, fara costuri suplimentare. „Niciun alt proces colectiv in favoarea consumatorilor de produse bancare nu se va mai face de acum incolo de Piperea si asociatii. (…) nu pot lupta contra fostilor mei aliati”, a spus avocatul, el lansand insa si un avertisment pentru bancheri. „Cosmarul bancilor nu se termina insa aici”, a tinut sa sublinieze Gheorghe Piperea.

author avatar
Arpad Dobre
555 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger