AcasăOldGermania imbatraneste si are nevoie de 1,5 milioane de muncitori straini

Germania imbatraneste si are nevoie de 1,5 milioane de muncitori straini

Pozitie. Angela Merkel vrea sa tempereze diputele privind emigrantii romani si bulgari

Germania a ajuns cel mai dezvoltat stat al UE nu doar prin forte proprii, ci si cu ajutorul imigrantilor. Autoritatile de la Berlin recunosc ca au nevoie de minimum 1,5 milioane de muncitori straini pentru a-si pastra actualul ritm de crestere economica.

Pozitie. Angela Merkel vrea sa tempereze diputele privind emigrantii romani si bulgari

Guvernul german se va reuni poimaine in primul Consiliu de Ministri din acest an, pentru a discuta, printre altele, si problema imigrantilor romani si bulgari care „asalteaza” Germania. Cancelarul Angela Merkel si-a propus sa tempereze criticile si temerile politicienilor si ale primarilor din mai multe localitati. Edilii se plang ca romanii ajunsi deja in Germania secatuiesc bugetele locale, solicitand ajutoare sociale. „Cred ca nu trebuie sa intensificam artificial aceasta problema. Dar nu trebuie nici s-o minimalizam”, a declarat vicecancelarul Sigmar Gabriel pentru Bild. Autoritatile de la Berlin recunosc ca actuala crestere economica a Germaniei nu poate fi mentinuta fara munca a cel putin 1,5 milioane de lucratori imigranti. Pentru romani, de pilda, exista deja pe site-ul Eures numeroase oferte de munca in constructii, pentru asistente medicale, bucatari, barmani si educatoare. Oferta salariala este, in general, de 12 euro/ora, adica 2.000 de euro pe luna.

Gata cu salariile mici!

Liderul laburist Ed Miliband a avertizat ca, in  2015, cand el crede ca formatiunea sa va ajunge la putere in Marea Britanie, laburistii vor actiona impotriva firmelor care platesc salarii mici, lucru permis de o  „portita” a unei directive europene. Miliband a avertizat ca guvernul laburist va inchide aceasta „portita”, insa considera ca sosirea muncitorilor imigranti din Romania si Bulgaria va inrautati nivelul de trai al britanicilor.

author avatar
Arpad Dobre
331 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger