AcasăOldFratii Micula au pus poprire pe banii ROMATSA

Fratii Micula au pus poprire pe banii ROMATSA

Daca negocierile nu sunt pe placul lor, angajatii pot opri lucrul oricand

Fratii Ioan si Viorel Micula au pus poprire pe conturile unei firme care colecteaza banii pentru serviciile prestate de ROMATSA.

ROMATSA vrea sa-i dea in judecata pe fratii Ioan si Viorel Micula

In primavara acestui an, in urma deciziei Curtii de Apel Bucuresti, proprietarii grupului de firme European Drinks, fratii Ioan si Viorel Micula, au pus sechestru pe unele dintre conturile Ministerului Finantelor.  Reamintim ca fratii Micula au dat in judecata statul roman la Curtea de Arbitraj de la Washington, iar instanta a stabilit despagubiri de 82 de milioane de dolari, dar cei doi oameni de afaceri sustin ca statul le datoreaza, de fapt, peste 160 de milioane de dolari. Acum, fratii Micula au pus ochii si pe veniturile companiei ROMATSA.

Actiune in instanta

ROMATSA a fost notificata saptamana trecuta de catre firma Eurocontrol, cu privire la existenta unui act de executare silita, transmis de catre un executor judecatoresc belgian. Aceasta excutare silita priveste banii colectati de Eurocontrol in favoarea companiei romanesti, in urma prestarii de servicii de navigatie aeriana. Actul de executare silita face trimitere la sume reclamate de familia Micula de la statul roman. „ROMATSA nu are nicio calitate in litigiul dintre statul roman si familia Micula, responsabilitatea rezolvarii acestui litigiu fiind a Ministerului Finantelor Publice din Romania. Ca urmare, ROMATSA a decis sa se apere in instantele belgiene pentru suspendarea/blocarea respectivei popriri, pentru a nu afecta operatiunile curente si angajamentele companiei”, au anuntat responsabilii companiei de control al traficului aerian.

author avatar
Arpad Dobre
330 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger