AcasăOldFPTR: Legea Turismului este incoerenta si plina de greseli

FPTR: Legea Turismului este incoerenta si plina de greseli

Patronatele din turism cer o lege care sa duca la cresterea eficientei economice in domeniu

Patronatele din turism avertizeaza ca proiectul Legii Turismului, pus in dezbatere pe site-ul Ministerului Economiei, este incoerent, abunda in greseli si cer retragerea imediata a actului normativ.

Patronatele din turism cer o lege care sa duca la cresterea eficientei economice in domeniu

Proiectul de Lege a Turismului a fost pus in dezbatere publica, la sfarsitul lunii trecute, pe site-ul Ministerului Economiei, Comertului si Turismului (MECT). Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc FPTR a depus, recent, o adresa la MECT, referitoare la proiectul amintit.

Hotelierii cer retragerea legii

FPTR considera ca proiectul de lege este incoerent, fiind publicat fara consultarea patronatelor din turism. Ca federatie patronala reprezentativa din turismul romanesc, FPTR s-a implicat activ, inca din anul 2013, in elaborarea unui proiect de Lege a Turismului. Actualul act normativ este insa plin de greseli, de repetitii si are lacune in privinta multor definitii, iar FPTR solicita retragerea imediata a proiectului de pe site-ul ministerului si dispunerea unei anchete administrative pentru angajatii care l-au elaborat. „Acestia au reusit compromiterea imaginii ministerului si a masurilor dispuse de Guvern pentru cresterea progresiva a veniturilor si a eficientei activitatii din turismul romanesc”, sustine conducerea FPTR.

 

author avatar
Arpad Dobre
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger