AcasăOldFonduri nerambursabile pentru tratarea analfabetismului financiar

Fonduri nerambursabile pentru tratarea analfabetismului financiar

Tinerii pot participa si la cursuri de educatie financiara

Analistii financiari sustin ca numerosi romani sunt de-a dreptul analfabeti din punct de vedere financiar, iar aproximativ 65% dintre concetatenii nostri nu reusesc sa-si acopere necesitatile financiare zilnice. Solutia o reprezinta educatia financiara inceputa inca de pe bancile scolilor, pentru care se ofera fonduri nerambursabile in acest scop.

Tinerii pot participa si la cursuri de educatie financiara

Elevii de liceu pot castiga finantari de pana la 10.000 de euro pentru scolile lor, daca urmeaza un curs online gratuit de educatie financiara si e-commerce, in cadrul competitiei nationale „Bani pentru scoala ta!”. Competitia este organizata de Junior Achievement (JA) Romania. Aflata la a doua editie, competitia se adreseaza elevilor, absolventilor, profesorilor, parintilor si oricaror sustinatori ai unitatilor de invatamant. Liceul cu cel mai mare numar de participanti care completeaza cursul va primi un premiu constand intr-o suma egala cu numarul acestora, in limita a 10.000 de euro.

Statistica ingrijoratoare

Programul national JA de educatie financiara pentru tinerii peste 15 ani, din care fac parte trainingurile BaniIQ si Banii pe net, are ca scop imbunatatirea cunostintelor financiare ale populatiei si promovarea unui comportament responsabil. Aceasta deoarece analistii financiari sustin ca peste 14% dintre romanii cu varste cuprinse intre 14 si 45 de ani sunt analfabeti financiar, iar 65% au dificultati sau nu reusesc sa-si acopere nevoile financiare zilnice.

author avatar
Arpad Dobre
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger