AcasăOldFonduri europene nerambursabile pentru cabinete medicale

Fonduri europene nerambursabile pentru cabinete medicale

Finantarea poate fi utilizata pentru cumpararea de aparatura pentru dotarea cabinetului stomatologic

Firmele tip SRL care ofera servicii medicale in cabinete specializate pot obtine fonduri europene nerambursabile de pana la 200.000 de euro, pentru investitii in constructii si aparatura.

Finantarea poate fi utilizata pentru cumpararea de aparatura pentru dotarea cabinetului stomatologic

Cabinetele medicale organizate ca microintreprinderi pot obtine, in acest an, finantare nerambursabila de pana la 200.000 euro pentru investitii prin Programul Operational Regional (POR). Contributia beneficiarului va fi de 0%, finantarea nerambursabila acoperind in totalitate valoarea eligibila a proiectului, pentru activitati referitoare la sanatatea umana si servicii combinate de ingrijire medicala. Potrivit portalului financiar Finantam.ro, solicitantii pot obtine bani pentru urmatoarele investitii:

– achizitia de echipamente (de exemplu, pentru un cabinet stomatologic: scaun stomatologic, laser, aparat de radiologie sau amenajarea unei incaperi pentru radiologie, dotari necesare cabinetului stomatologic si alte echipamente necesare activitatii);

– constructia, extinderea, recompartimentarea, modernizarea unui cabinet medical;

– achizitia de echipamente specifice activitatilor medicale individuale;

– achizitia de echipamente IT.

Conditii

Este bine de stiut ca, prin acest segment de finantare POR  sunt acceptate doar microintreprinderile organizate ca SRL. Cabinetele medicale individuale nu pot primi finantare prin fonduri structurale europene. De asemenea, activitatea trebuie sa fie desfasurata in mediul urban, iar cabinetul trebuie sa aiba o activitate de minimum un an fiscal integral, in vreme ce firma trebuie sa fi inregistrat profit din exploatare in ultimul an fiscal.

author avatar
Arpad Dobre
9.296 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger