AcasăOldFonduri de pana la 500.000 de euro pentru angajarea tinerilor

Fonduri de pana la 500.000 de euro pentru angajarea tinerilor

Angajarea tinerilor da posibilitatea firmelor sa acceseze fonduri nerambursabile timp de trei ani

Firmele mici si mijlocii pot obtine pana la 500.000 de euro finantare nerambursabila, cu sau fara contributie proprie, daca infiinteaza locuri de munca pentru tinerii someri.

Angajarea tinerilor da posibilitatea firmelor sa acceseze fonduri nerambursabile timp de trei ani

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat pe site-ul sau in consultare publica Ghidul solicitantului – conditii generale, referitor la „Masuri integrate pentru tinerii someri NEETs” (not in employment, education or training – care nu au un un loc de munca, nu frecventeaza o forma de invatamant  si nici nu sunt inclusi in programe de formare profesionala).

Obiective

Conform MFE, sunt vizate doua obiective:

– cresterea ocuparii tinerilor NEETs someri cu varsta intre 16 – 24 ani, inregistrati la agentiile teritoriale de ocupare a fortei de munca si cu rezidenta in regiunile eligibile;

– imbunatatirea nivelului de competente, inclusiv prin evaluarea si certificarea competentelor dobandite in sistem non-formal si informal al tinerilor NEETs someri cu varsta intre 16 – 24 ani, inregistrati la agentiile de ocupare a fortei de munca.

Grupul tinta selectat in cadrul unei cereri de finantare trebuie sa includa doar tineri NEETs someri de la nivelul unei singure regiuni de dezvoltare, iar perioada de implementare a proiectelor va fi de maximum 36 de luni.

Finantare

Valoarea maxima eligibila a unui proiect care intra sub incidenta schemei de ajutor de minimis nu poate depasi echivalentul in lei a maximum 200.000 de euro, calculat la cursul lunii iunie 2015 (sau 100.000 de euro, in cazul intreprinderilor unice care efectueaza transport de marfuri in contul tertilor sau contra cost). Valoarea minima eligibila a unui proiect este de 50.000 de euro, calculat la cursul lunii iunie 2015. In cadrul acestei scheme, contributia proprie a angajatorului este zero. Pe de alta parte, se acorda finantari de pana la 500.000 de euro pe proiect, in cadrul unei scheme de ajutor de stat pentru recrutarea lucratorilor defavorizati si pentru formarea lor. In acest caz, contributia proprie trebuie sa fie intre 40% si 50% din valoarea proiectului. Detalii, pe http://www.fonduri-ue.ro.

 

author avatar
Arpad Dobre
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger