AcasăOldFonduri de la stat pentru cumpararea de locuinte

Fonduri de la stat pentru cumpararea de locuinte

Creditul obtinut pe baza economisirii poate fi utilizat la constructia sau extinderea unei case

Cei care economisesc pentru ei sau copiii lor in scopul cumpararii unei locuinte pot obtine de la stat, gratis, pana la 250 de euro pe an.

Creditul obtinut pe baza economisirii poate fi utilizat la constructia sau extinderea unei case

Statul a alocat, prin Ministerul Dezvoltarii, suma de 165 milioane de lei pentru achitarea primei de stat cetatenilor care economisesc in vederea finantarii locuintelor. Suma reprezinta  valoarea primei de stat aferenta economiilor realizate de clientii bancilor pentru locuinte in 2013. Conform legislatiei in vigoare, prima de stat reprezinta 25% din economiile anuale, dar nu mai mult de echivalentul in lei a 250 euro, calculat la rata de schimb leu/euro comunicata de BNR pentru ultima zi lucratoare a anului de economisire.

Economisire si creditare

Produsul de economisire-creditare este foarte simplu: clientii care incheie un astfel de contract economisesc o perioada de timp, in medie trei-cinci ani, urmand ca, ulterior, sa aiba posibilitatea accesarii unui credit in lei cu dobanda fixa, foarte avantajoasa. Pe toata perioada de economisire cu bancile pentru locuinte, clientii primesc pentru depunerile efectuate intr-un an prima de stat de 25% pe an, in limita a 250 de euro, plus dobanda oferita de banci. In perioada  de creditare, dobanzile sunt in lei, fixe, cu valori incepand de la 4,5%. Finantarile obtinute pot fi folosite pentru imbunatatirea domeniului locativ: renovare, modernizare, extindere, constructie sau cumparare de locuinte. Pe piata de economisire-creditare sunt prezente doua banci: Raiffeisen Banca pentru Locuinte si BCR Banca pentru Locuinte. Numarul total al clientilor celor doua banci pentru locuinte este de peste 550.000 de persoane.

author avatar
Arpad Dobre
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger