AcasăOldFondul Proprietatea si SIF-urile, in cadere libera

Fondul Proprietatea si SIF-urile, in cadere libera

BRD, Fondul Proprietatea si Romgaz au consemnat pierderi la bursa

Tranzactiile incheiate saptamana trecuta la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au insumat 266,39 de milioane de lei, cele cu actiuni cumuland 218,98 de milioane de lei, cu 60,03% mai mare fata de saptamana precedenta.

BRD, Fondul Proprietatea si Romgaz au consemnat pierderi la bursa

Cele mai importante schimburi s-au realizat cu titlurile Fondul Proprietatea (73,99 de milioane de lei), Electrica (37,92 de milioane de lei), Romgaz (31,07 milioane de lei, Banca Transilvania (23,11 milioane de lei) si BRD (15,01 milioane de lei). Indicii bursieri au inregistrat saptamana trecuta evolutii negative, cuprinse intre –7,13% la indicele BET-FI (al celor mai importante societati de investitii financiare), si –5,02% la indicele BET-NG (al principalelor firme din domeniul energiei). Potrivit buletinului Puls Capital, realizat de brokerii Intercapital Invest, in perioada mentionata au iregistrat cresteri trei titluri, 11 au stagnat, iar 61 au avut consemnat pierderi. Cele mai mari cresteri s-au inregistrat la actiunile NEPI, Stirom si BVB, de +4%, +1,25% si + 0,75%. Cea mai mare scadere s-a inregistrat la titlurile TMK-Artrom, de -14,59%, urmata de cele inregistrate de Aerostar si PetrolExportImport, de -14,13% si -13,14%.

Mari scaderi la BRD si Romgaz

Bursa si-a continuat scaderea in a doua saptamana din an, indicii locali inregistrand scaderi mai mari ca cele de saptamana trecuta. Cel mai afectat a fost indicele BET-FI, care a pierdut 7,13% din valoare, in principal din cauza scaderii cu 8,78% a pretului titlurilor emiste de Fondul Proprietatea , aflat pe primul loc in topul deprecierilor din randul emitentilor lichizi. In plus, SIF Oltenia si SIF Banat-Crisana au pierdut 8,59%, respectiv, 6,38% din valoarea actiunilor. Pe langa Fondul Proprietatea, in topul scaderilor s-au aflat Nuclearelectrica, BRD si Romgaz, cu variatii saptamanale de –8,28%, -6,76% si –5,77%. Astfel, BRD inregistreaza o scadere de -13,39% a valorii titlurilor, in vreme ce Romgaz si Nuclearelectrica au atins noi minime istorice, coborand la nivelele de 23,65  lei/actiune, respectiv, de 5,50 lei/actiune. La polul opus s-au aflat actiunile Bursei de Valori Bucuresti (+0,75%), acestea fiind singurele titluri ale emitentilor mari care nu s-au corectat in saptamana care a trecut.

author avatar
Arpad Dobre
272 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger