AcasăOldFondul Proprietatea si Romgaz, in crestere la Bursa

Fondul Proprietatea si Romgaz, in crestere la Bursa

OMV Petrom si Nuclearelectrica au consemnat pierderi la BVB

Tranzactiile incheiate saptamana trecuta la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au insumat 165,11 milioane de lei, cele cu actiuni cumuland 138,72 milioane lei, cu 4,45% ]n plus fata de saptamana precedenta.

OMV Petrom si Nuclearelectrica au consemnat pierderi la BVB

Cele mai importante schimburi s-au realizat cu titlurile emise de Fondul Proprietatea (51,04 milioane de lei), Banca Transilvania (TLV) in valoare de 36,20 milioane de lei, Romgaz (12,46 de milioane de lei), BRD-SG (7,36 de milioane de lei) si Electrica (6,85 de milioane de lei).  Potrivit buletinului Puls Capital, realizat de brokerii Intercapital Invest, saptamana trecuta au inregistrat cresteri 36 de titluri, 18 au stagnat si 21 au contabilizat pierderi.  Cele mai mari cresteri s-au inregistrat la titlurile Impact, Turbomecanica si Vrancart, de +20,85%, +17,32% si + 8,33%. Cea mai mare scadere s-a consemnat la titlurile Oltchim, de -18,98%, aceasta fiind urmata de cele inregistrate de actiunile PetrolExportImport si Mecanica Ceahlau, de – 12,62% si – 9,39%.

Pierderi la OMV Petrom si Nuclearelectrica

Bursa de la Bucuresti a consemnat in aceasta saptamana cea mai buna evolutie de la inceputul anului, toti indicii locali inregistrand variatii pozitive. Cele mai mari aprecieri au avut indicii BET-FI, BETPlus si BET, de 2,03%, 1,82% si respetiv de 1,78%. Evolutia celor trei indici s-a datorat in principal titlurilor Fondului Proprietatea, care au crescut in saptamana curenta cu 4,52% in urma reluarii programului de rascumparari de pe piata. Astfel, titlurile FP s-au aflat pe primul loc in topul cresterilor dintre emitentii lichizi de la BVB. Topul a fost completat de actiunile BRD, Romgaz si Transgaz, cu cresteri de 3,78%, 2,95% si respectiv de 1,92%. La polul opus s-au aflat titlurile OMV Petrom (-2,42%) si Nuclearelectrica (-0,17%) si titlurile BVB (-0,38%). Desi companiile din sectoarele de energie si utilitati au obtinut in general cresteri in aceasta saptamana, scaderile inregistrate de actiunile companiei petroliere apar in contextul in care investitorii se asteapta ca OMV Petrom sa raporteze pierderi in trimestrul patru din 2015, iar dividendul repartizat din profitul obtinut anul trecut sa ofere un randament scazut in comparatie cu cele oferite de alte companii energetice.

author avatar
Arpad Dobre
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger