AcasăOldFondul Proprietatea da in judecata E.ON Romania

Fondul Proprietatea da in judecata E.ON Romania

Grzergorz Konieczny, reprezentantul amdiminstratorului FP, cere anularea serviciilor contractate de la E.ON Romania SRL

Compania Franklin Templeton, administrator unic al Fondului Proprietatea (FP), a anuntat ca va da in judecata E.ON Distributie Romania, din cauza achizitionarii unor servicii scumpe si inutile.

Grzergorz Konieczny, reprezentantul amdiminstratorului FP, cere anularea serviciilor contractate de la E.ON Romania SRL

Reprezentantii FP  au solicitat completarea ordinilor de zi ale Adunarilor Generale Ordinare a Actionarilor E.ON Distributie Romania SA si E.ON Energie Romania SA, convocate pe 26 mai, respectiv 28 mai 2015. Fondul solicita AGA aprobarea actionari in justitie a membrilor Consiliului de Administratie si a directorilor E.ON Distributie Romania SA, E.ON Moldova Distributie SA si E.ON Energie Romania SA (denumite „Companiile”), pentru recuperarea daunelor cauzate Companiilor prin aprobarea, incheierea si derularea unor servicii cu E.ON Romania SRL, actionarul majoritar al Companiilor. Reprezentantii FP considera ca serviciile amintite nu sunt necesare, iar pretul platit de catre Companii societatii E.ON Romania SRL pentru serviciile de consultanta strategica este nejustificat.

Costuri nejustificate, abuz de putere

Conform datelor disponibile Fondului, in anul 2014, valoarea totala a acestor contracte referitoare la consultanta strategica si de management se ridica la o suma estimata de 34,4 milioane de lei (echivalentul a 5,6 milioane lire sterline sau 7,7 milioane de euro). Fondul considera ca incheierea acestor tranzactii intre parti afiliate, denumite contracte pentru servicii de consultanta in domeniul strategiei de afaceri, incheiate cu actionarul majoritar, nu sunt nici necesare, nici adecvate. Aceasta deoarece Companiile au propriile consilii de administratiile si directori, care sunt numiti pentru a lua decizii strategice si de management si pentru a actiona in interesul si beneficiul tuturor actionarilor si nu in cel al actionarului majoritar. FP considera ca incheierea contractelor respective poate fi considerata un abuz de putere al E.ON Romania SRL si cere anularea acestor contracte.

 

author avatar
Arpad Dobre
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger