AcasăOldFMI:Guvernul sa isi faca intai temele!

FMI:Guvernul sa isi faca intai temele!

Guillermo Tolosa cere noilor guvernanti sa indice resursele majorarii lefurilor

Reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria, Guillermo Tolosa, atrage atentia noilor guvernanti ca, daca au in vedere acordarea majorarilor salariale pentru bugetari, trebuie sa indice sursele si sa eficientizeze activitatea in administratie si abia apoi sa treaca la cresterea lefurilor.

Guillermo Tolosa cere noilor guvernanti sa indice resursele majorarii lefurilor

Tolosa a precizat ca  asteptarea pe care FMI o are de la noul guvern este ca acesta  sa inceapa sa ia decizii intr-o maniera complet diferita. „Daca se opteaza pentru majorarea salariilor, aceasta masura trebuie sa faca parte dintr-un pachet cuprinzator de reforma pentru sectorul public care trebuie sa cuprinda diferite masuri cum ar fi imbunatatirea capacitatii administrative”, a tinut sa precizeze reprezentantul FMI. El a atras atentia ca noii guvernanti trebuie sa faca dovada ca au de unde sa achite majorarile salariale.  „Trebuie sa fie clar precizata sursa de finantare, daca este o masura sustenabila pentru actualul cadru bugetar si care vor fi masurile care vor sprijini aceasta majorare. Deci asteptam de la guvern ca mai intai sa isi faca temele si apoi sa ia masurile, si nu invers”, a avertizat Tolosa. El a insistat asupra faptului ca prioritatea noului Guvern o reprezinta mentinerea macrostabilitatii financiare.

Capacitatea administrativa, la pamant

La randul sau, presedintele Raiffeisen Bank, Steven Van Groningen, considera ca nu salariile sunt problema principala, ci eficienta administrativa. „Nu salariile sunt problema, ci faptul ca in Romania iti ia o zi sau doua sa iti schimbi buletinul sau adresa. In loc de 1.000 de proiecte de infrastructura incepute, hai sa terminam unul. In loc sa vorbim despre taxe mai mari, hai sa colectam intai ce avem de colectat. Putem sa marim si salariile, dar este preferabil sa o facem intr-un context in care marim capacitatea administrativa”, a spus bancherul.

author avatar
Arpad Dobre
359 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger