AcasăOldFMI cere guvernului sursele reducerii CAS

FMI cere guvernului sursele reducerii CAS

Gerry Rice pare sa nu stie ca reducerea CAS va fi acoperita de noi taxe

Alba-neagra cu „uite Codul Fiscal-nu mai e” de pe site-ul  Ministerului Finantelor i-a ingrijorat pe investorii si oameni de afaceri romani si straini, care se tem ca sistemul fiscal va deveni tot mai restrictiv. Pe de alta parte, FMI admite reducerea CAS, dar cere guvernului sa arate cum si din ce surse va finanta deficitul bugetar creat  de reducerea contributiilor sociale.

Gerry Rice pare sa nu stie ca reducerea CAS va fi acoperita de noi taxe

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR) trage un semnal de alarma cu privire la retragerea de pe site-ul Ministerului Finantelor a proiectelor Codului Fiscal si de procedura fiscala. Reprezentantii CDR (Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania, Consiliul Invesitorilor din Romania, Romanian Business Leaders) avertizeaza ca retragerea acestor proiecte fara consultarea mediului de afaceri si a partilor afectate de modificarile propuse genereaza suspiciuni serioase cu privire la continutul final al acestor documente. Mai exact, investitorii autohtoni si straini se tem ca sistemul fiscal, deja extrem de restrictiv, va fi completat de masuri care vor bloca si chiar vor falimenta afacerile a zeci de mii de firme mari si medii din Romania. Reactia oamenilor de afaceri vine dupa ce s-a aflat ca reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajatori – masura ce pare, la prima vedere, sa favorizeze mediul de afaceri – se va face pe baza majorarii mai multor taxe si impozite. Guvernantii au „scaldat-o”, apoi  au retras codurile din mediul online.

Taxare dupa prezidentiale

Intrigat de alba-neagra in sistemul fiscal, FMI cere autoritatilor romane sa arate cum vor finanta deficitul creat de reducerea CAS. Directorul de comunicare al FMI, Gerry Rice, a precizat ca institutia  pe care o reprezinta admite ca e necesara reducerea fiscalizarii muncii, insa apare o problema. „Trebuie sa intelegem cum intentioneaza Guvernul sa compenseze deficitul de venituri. Fara masuri de compensare, o reducere a CAS cu cinci puncte procentuale ar creste deficitul bugetar”, a spus Rice. Pai, compensarea e simpla, ar zice guvernantii: mai multe taxe in carca investitorilor si a populatiei (dar dupa prezidentiale, ca sa-i iasa „ploile” actualilor guvernanti).

author avatar
Arpad Dobre
263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger