AcasăOldFMI avertizeaza: Romania sa nu-si pericliteze angajamentele fiscale!

FMI avertizeaza: Romania sa nu-si pericliteze angajamentele fiscale!

Guillermo Tolosa avertizeaza ca Romania sa nu-si permita relaxare fiscala

Comisia Europeana avertiza, recent, ca masurile de relaxare fiscala aplicate in acest an de autoritatile romane pun in pericol bugetul pe 2015, daca nu se intervine cu majorari de taxe. Intrucat mesajul n-a ajuns la Bucuresti, chiar responsabilul FMI pentru Romania si Bulgaria a facut un apel in acest sens catre guvernantii nostri.

Guillermo Tolosa avertizeaza ca Romania sa nu-si permita relaxare fiscala

Reprezentantii guvernului au contestat vehement ori de cate ori presa a avertizat asupra riscului majorarii taxelor, din cauza aventurilor fiscale din acest an: taxa pe stalp, scaderea CAS la angajator, amnistie fiscala etc. Recent, si autoritatile de la Bruxelles au atras atentia guvernantilor de la Bucuresti ca deficitul bugetar va creste, daca nu se iau masuri fiscale. Comisia Europeana a precizat in Raportul de toamna ca guvernul roman va trebui sa majoreze taxele sau sa scada alocatiile bugetare, pentru a compensa scaderile de venituri prognozate in 2015 din reducerea CAS, a taxei pe stalp si a accizelor. Noi ne temem ca se vor aplica ambele, simultan. „In caz contrar, pentru 2015, deficitul bugetar al Romaniei este prognozat sa creasca la 2,8% din PIB”, avertizeaza reprezentantii Comisiei Europene. Autoritatile noastre s-or fi facut ca ploua, astfel ca a venit si randul FMI sa traga un semnal de alarma.

Consolidarea fiscala, obligatorie

Reprezentantul rezident al FMI in Romania si Bulgaria, Guillermo Tolosa, a precizat ca Bucurestiul s-a angajat sa continue consolidarea situatiei fiscale. Oficialul FMI sustine ca, in Romania, situatia conturilor fiscale este mult mai buna decat in urma cu sase ani, fapt ce a facut ca economia romaneasca sa fie mai rezistenta la socuri. „Credem ca este extrem de important pentru Romania sa nu puna in pericol aceasta imbunatatire considerabila”, a spus Tolosa.

author avatar
Arpad Dobre
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger