AcasăOldFiscul a blocat conturile TVR si RATB. Urmeaza marii contribuabili

Fiscul a blocat conturile TVR si RATB. Urmeaza marii contribuabili

Valentin Jucan a cerut explicit poprirea conturilor TVR, iar RATB a contestat suma ceruta de ANAF

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a pus poprire pe conturile televiziunii publice si ale Regiei Autonome de Trasport Bucuresti, deoarece acestea nu si-au achitat contributiile catre bugetul statului. Fiscul avertizeaza ca urmeaza sa blocheze si conturile marilor contribabili datornici. RATB a contestat suma ceruta de ANAF si asteapta decizia instantei.

Valentin Jucan a cerut explicit poprirea conturilor TVR, iar RATB a contestat suma ceruta de ANAF

In urma inventarierii creantelor bugetare de recuperat de la marii contribuabili, Fiscul a instituit popriri pe conturile TVR si RATB. „Precizam ca, in perioada urmatoare, ANAF va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care inregistreaza datorii catre bugetele de stat, in functie de vechimea arieratelor”, au avertizat, ieri, reprezentantii institutiei. Aceasta masura era de asteptat, in conditiile in care Societatea Romana de Televiziune a incheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, in vreme ce veniturile au totalizat 544,2 milioane de lei, iar cheltuielile au insumat 625,8 milioane de lei. Mai mult, cu o zi in urma, un membru al CNA, Valentin-Alexandru Jucan, a cerut explicit blocarea conturilor TVR. „Va solicit sa blocati toate conturile bancare ale Televiziunii Romane, ca si continuare a actiunii de blocare a conturilor operate la Banca Romana pentru Dezvoltare, de catre Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala”, a cerut Jucan, intr-o scrisoare adresata Guvernului. Conform Curtii de Conturi, datoria publica a TVR este de peste  652 de milioane de lei (peste 146,5 milioane de euro), din care 440 milioane de lei o reprezinta suma datorata la bugetul de stat.

Datorie contestata

RATB a anuntat, ieri, ca luat la cunostinta despre decizia ANAF. Conform datelor Fiscului, in 20.07.2015, RATB avea o datorie de  272.431.800 lei. Aceasta suma provine din taxa pe valoarea adaugata care include si subventia acordata beneficiarilor de gratuitati si reduceri (pensionari, elevi, studenti etc.), pentru perioada septembrie 2007- martie 2013. In prezent, acest debit calculat de ANAF este contestat in instanta de catre RATB, aflandu-se in faza de recurs.

author avatar
Arpad Dobre
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger