AcasăOldFirmele din Romania sunt putine, mici si neviabile

Firmele din Romania sunt putine, mici si neviabile

Majoritatea IMM-urilor activeaza in comert

N-o avea statul politici de sprijinire a firmelor, dar are strategii, iar una dintre acestea prevede cresterea numarului IMM-urilor cu 40% pana in 2020. E drept, tot statul recunoaste ca firmele din Romania sunt putine, mici si neviabile.

Majoritatea IMM-urilor activeaza in comert

Expertii statului au lansat recent o strategie-minune, de dezvoltare a IMM-urilor. Potrivit documentului, Guvernul vrea ca, pana in anul 2020, numarul firmelor mici si mijlocii active in Romania sa creasca cu peste 40%, ajungand la 670.000, in care sa lucreze 3,2 milioane de angajati, fata de 2,6 milioane de persoane la finele anului 2013. Concret, statul vrea o „densitate” de 36 de intreprinderi la mia de locuitori in 2020, fata de 21,94 de intreprinderi la mia de locuitori in 2012.

Minus pe toata linia

Totusi, autoritatile recunosc precaritatea mediului de afaceri pe segmentul IMM. Astfel, sunt prea putine firme autohtone active in economie, majoritatea sunt mici, iar cele mai multe dintre acestea activeaza in sfera serviciilor si a comertului. Mai rau, doua treimi dintre firmele nou infiintate nu rezista mai mult de un an si se desfiinteaza. Nu-i nimic, le gaseste Guvernul afaceristilor alte domenii de lucru! Autoritatile vad Romania ca pe o tara de pantofari si pielari si au fixat ca domenii strategice tabacirea si finisarea pieilor, vopsirea blanurilor, fabricarea harnasamentelor etc.

author avatar
Arpad Dobre
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger