AcasăOldFinantari nerambursabile de 200.000 de euro pentru microintreprinderi

Finantari nerambursabile de 200.000 de euro pentru microintreprinderi

Se acorda finantari si pentru activitatea de productie

Microintreprinderile din zona urbana pot depune, din septembrie, cereri de finantare nerambursabila de pana la 200.000 de euro.

Se acorda finantari si pentru activitatea de productie

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional (AM POR) a lansat spre consultare publica Ghidul solicitantului pentru Prioritatea de investitii 2.1, destinata microintreprinderilor din zona urbana. Valoare eligibila a proiectului trebuie sa fie cuprinsa  intre 25.000 si 200.000 de euro. Ajutorul acordat este de 100% din valoarea proiectului, dar nu mai mult de 200.000 de euro, si doar pentru microintreprinderi organizate ca societati cu raspundere limitata  sau societati cooperative .

Conditii

Pentru a primi finantare trebuie indeplinite urmatoarele conditii:

–         solicitantul trebuie sa desfasoare o activitate eligibila, mentionata in anexa 2 la Ghidul Solicitantului;

–         activitatea eligibila trebuie sa fie deja autorizata la locul de implementare a proiectului;

–         POR finanteaza o singura clasa CAEN;

–         solicitantul trebuie sa fi desfasurat activitate minimum un an fiscal, sa fi avut cel putin un angajat cu norma intreaga si sa aiba minimum un salariat cu norma intreaga la data depunerii cererii de finantare;

–         locul de implementare a proiectului trebuie sa fie in mediul urban.

Daca se realizeaza constructii, solicitantul trebuie sa dovedeasca dreptul de proprietate asupra terenului, dreptul de concesiune sau dreptul de superficie. In cazul proiectelor fara lucrari de constructii sunt acceptate si dreptul de uzufruct, dreptul de folosinta cu titlu gratuit, imprumutul de folosinta (comodat) sau contractul de inchiriere/locatiune. Dreptul de folosinta trebuie dovedit pentru o perioada de trei ani de la finalizarea proiectului. Detalii, pe http://www.inforegio.ro/ro/por-2014-2020.html.

author avatar
Arpad Dobre
229 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger