AcasăOldFinantari nerambursabile de 200.000 de euro pentru mici afaceri

Finantari nerambursabile de 200.000 de euro pentru mici afaceri

Se finanteaza inclusiv extinderea spatiului de productie

Ministerul Dezvoltarii Regionale anunta ca, din februarie vor fi lansate noi finantari europene de pana la 200.000 de euro pentru afacerile mici, fara cofinantare proprie din partea antreprenorilor.

Se finanteaza inclusiv extinderea spatiului de productie

Conform precizarilor din Ghidul Solicitantului, contributia programului UE la finantarea unei investitii este de maximum 100% din valoarea eligibila a investitiei. Valoarea maxima a ajutorului ce poate fi acordata unei intreprinderi unice, din fonduri publice, pe o perioada de trei ani fiscali consecutivi (ultimii doi ani fiscali inainte de data depunerii cererii de finantare si anul curent) este de 200.000 de euro.  Activitatile finantate vizeaza constructia/modernizarea si extinderea spatiului de productie/servicii ale microintreprinderilor. Eligibile vor fi doar microintreprinderile cu cel mult noua angajati si care realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de maximum doua milioane de euro. Vor fi finantare doar afacerile din mediul urban: orasele si municipiile, precum si satele care din punct de vedere administrativ–teritorial apartin de orase, nu de comune. In plus, beneficiarii trebuie:

–         sa aiba vechime de cel putin un an fiscal integral;

–         sa fie societate comerciala;

–         sa aiba cel putin un angajat (si cel mult noua).

La momentul depunerii cererii de finantare, solicitantul trebuie sa aiba deja domeniul de activitate vizat de investitie, autorizat la sediul identificat ca loc de implementare a proiectului. Se finanteaza o singura activitate, iar aceasta activitate poate fi principala sau secundara.

author avatar
Arpad Dobre
404 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger