AcasăOldFinantari de cate 500.000 de lei pentru incubatoare de afaceri

Finantari de cate 500.000 de lei pentru incubatoare de afaceri

Reprezentantii incubatoarelor de afaceri pot achizitiona echipament IT si mobilier din fonduri nerambursabile

Recent a fost lansat Programul guvernamental  care are ca obiectiv general dezvoltarea sectorului intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din Romania, prin infiintarea unor noi incubatoare de afaceri, precum si prin dezvoltarea incubatoarelor de afaceri deja existente, prin fonduri nerambursabile.

Reprezentantii incubatoarelor de afaceri pot achizitiona echipament IT si mobilier din fonduri nerambursabile

Programul ofera finantare de pana la 500.000 de lei pentru constructia si/sau renovarea ori reabilitarea si amenajarea fiecarei noi locatii care va fi inclusa in Program cu destinatia de  incubator de afaceri. De asemenea, se ofera maximum 200.000 lei pentru reabilitarea sau renovarea si reamenajarea cladirii incubatorului la inceputul fiecarui nou ciclu de incubare. Prin Program sunt alocate fonduri de:

–         150.000 de lei pentru achizitionarea de echipamente IT&C si mobilier pentru utilarea fiecarui nou incubator;

–         6.000 lei/ciclu 1 de incubare pentru proiectarea si gazduirea unui site web propriu al Incubatorului in care sa se prezinte activitatea acestuia, firmele incubate si activitatea lor;

–         2.000 lei pentru urmatoarele cicluri de incubare pentru imbunatatirea/dezvoltarea/mentenanta site-ului existent;

–         5.000 lei, pe parcursul perioadei de incubare, pentru servicii de consultanta specializata;

–         3.000 lei/an/IMM, pentru rambursarea costurilor cu utilitatile si serviciile conexe (apa-canalizare, electricitate, gaz metan, incalzire, telefonie, internet, salubrizare, curatenie, deratizare-dezinsectie).

–         9.000 lei/an, pentru organizarea de evenimente.

De asemenea, se aloca finantari nerambursabile de maximum 20.000 lei firmelor incubate, pentru achizitionarea de: echipamente tehnologice site, echipamente IT, soft si licente, mobilier, aparatura birotica, autoutilitare etc.

author avatar
Arpad Dobre
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger