AcasăOldFinantari de 245 de milioane de euro pentru fermieri

Finantari de 245 de milioane de euro pentru fermieri

Fermierii pot solicita prin Ministerul Agriculturii fonduri europene pentru pomicultura

Fermierii au la dispozitie, din aceasta saptamana, inca 245 de milioane de euro, prin patru masuri de finantare deschise de noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 – 2020.

Fermierii pot solicita prin Ministerul Agriculturii fonduri europene pentru pomicultura

Fondurile europene vizeaza urmatoarele domenii de activitate:

  1. SubMasura 4.1a – Investitii in exploatatiile pomicole: alocarea financiara pentru sesiunea din 2015 este de 70,5 milioane de euro, iar printre investitiile eligibile se numara reconversia plantatiilor existente, infiintarea de plantatii pomicole si pepiniere, infiintarea, extinderea si/sau modernizarea sistemelor de depozitare.
  2. SubMasura 4.2 — Sprijin pentru investitii in procesarea/marketingul produselor agricole: a fost prevazuta o alocare financiara de 93,48 milioane de euro, iar finantarile vizeaza constructia, extinderea, modernizarea si dotarea cladirilor unitatilor de procesare sau achizitionarea de utilaje noi, instalatii, echipamente si mijloace de transport.
  3. SubMasura 4.2a — Investitii in procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol: are o alocata o suma de 8,62 milioane de euro pentru anul 2015. Beneficiarii pot solicita fonduri pentru investitii in tehnologii de eliminare a deseurilor in unitatea proprie, decontarea cheltuielilor cu activitati de marketing sau pentru investitiile in active necorporale.
  4. SubMasura 6.3 — Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici: are o alocare de 72,84 milioane de euro. Acest sprijin se acorda pentru ferma mica, in vederea asigurarii imbunatatirii activitatii economice si de mediu a acesteia.

Fondurile totale alocate Romaniei prin acest program se ridica la 9,363 miliarde de euro, din care peste 8 miliarde de euro reprezinta fondurile europene atribuite tarii, iar 1,347 miliarde de euro reprezinta contributia nationala.

 

author avatar
Arpad Dobre
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger