AcasăOldFeriti-va de atacurile hackerilor in vacanta!

Feriti-va de atacurile hackerilor in vacanta!

Continutul tabletelor poate fi copiat de la distanta, daca accesati un Wi-Fi nesigur

Pe durata calatoriilor in tara sau strainatate, smartphone-urile si tabletele se conecteaza frecvent la hotspot-uri wireless nesecurizate, pot fi pierdute pe plaja sau pot deveni victimele criptarii de catre hackeri.

Continutul tabletelor poate fi copiat de la distanta, daca accesati un Wi-Fi nesigur

Iata cateva sfaturi de securitate de la Bitdefender de care utilizatorii trebuie sa tina cont inainte sa plece in vacanta:

1.     Pastrati o copie a datelor

Virusii ransomware fac din ce in ce mai multe victime, prin blocarea dispozitivelor mobile si a continutului acestora si solicitarea unei rascumparari pentru deblocarea terminalelor.

2.     Atentie la aplicatiile mobile

Daca folositi aplicatii pentru gasirea hotelurilor, restaurantelor, muzeelor intr-o zona mai putin cunoscuta, instalati aplicatii numai din surse de incredere.

3.     Conectati-va numai la hotspoturi Wi-Fi sigure

Locurile care ofera servicii de internet wireless in mod gratuit sunt cadrul ideal pentru distribuirea de virusi, deoarece nu sunt protejate prin intermediul unei parole si oricine le poate accesa.

4.     Folositi un browser sigur

Daca trebuie sa transferati bani prin Wi-Fi, alegeti o varianta sigura. Solutii precum Bitdefender Safepay protejeaza reteaua de accesul neautorizat si se asigura ca datele ajung in deplina siguranta la destinatia dorita.

5.     Protejati terminalul mobil cu parola

Restrictionarea accesului la continutul telefonului sau al tabletei de catre alte persoane – fotografii private, agenda de contacte sau mesaje text – reprezinta o masura de siguranta simpla.

6.     Nu accesati link-uri de la adrese de e-mail necunoscute

E-mail-urile accesate pe mobil pot fi contaminate cu linkuri infectate si fisiere atasate care sa contina malware, la fel ca in cazul laptopurilor sau desktopurilor.

7.     Discretie privind localizarea

Partajarea fotografiilor pe retelele de socializare este o practica frecventa pe durata vacantelor, insa postarea acestora avand setarile GPS activate va dezvalui si pozitionarea voastra geografica, iar hotii, stiindu-va plecati, va golesc casa.

 

author avatar
Arpad Dobre
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger