AcasăOldFenechiu demisioneaza daca nu privatizeaza CFR Marfa

Fenechiu demisioneaza daca nu privatizeaza CFR Marfa

Relu Fenechiu

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a avertizat, ieri, ca daca nu va reusi sa privatizeze CFR Marfa, va parasi Guvernul. Managementul privat de la CFR Calatori si-a calculat pierderi de 427 de milioane de lei pentru 2013.

Fenechiu vrea sa deblocheze si finantarile pentru sectorul transporturi

Ministrul a precizat ca, pentru deblocarea finantarilor prin Programul Operational Sectorial pentru transporturi si pentru privatizarea CFR Marfa, are ca termen a doua jumatate a lunii iunie 2013.  „Daca nu le rezolv s-ar putea ca vointa domnului Basescu (demisia din functia de ministru a lui Relu Fenechiu – n.r.) sa se indeplineasca”, a spus ministrul Transporturilor.

Guvernul se angajase in fata FMI sa publice anuntul pentru privatizarea CFR Marfa (care are active de 300 de milioane de euro si datorii de peste 450 de milioane de euro) in martie, dar Fenechiu a precizat ca ministerul va face acest lucru abia in aprilie. Situatia nu e deloc „pe roze” nici la CFR Calatori, unde, desi a fost numit recent un management privat, s-au anuntat deja pierderile estimate pentru acest an: 427 de milioane de lei, cu 44% mai mari ca in 2012.

author avatar
Arpad Dobre
422 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger