AcasăOldFemeile pot invata gratuit programarea pe calculator

Femeile pot invata gratuit programarea pe calculator

Fetele care vor fi selectate vor participa la workshop in perioada 30-31 mai

Femeile care vor sa se specializeze ca programatoare si care vor sa-si creeze propria aplicatie web pot participa, gratuit, la un curs de profil organizat in Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi.

Fetele care vor fi selectate vor participa la workshop in perioada 30-31 mai

Miscarea Rails Girls ofera femeilor posibilitatea de a castiga noi abilitati si de a dobandi instrumentele necesare pentru a stapani si ultima frontiera a mediului online, accesibila pana acum in special barbatilor.  Miscarea a fost fondata in Finlanda, in 2010, si a inceput rsa se raspandeasca rapid in lume. In Romania, Rails Girls va fi prezenta pe 30 si 31 mai in urmatoarele orase: Bucuresti, Timisoara (http://railsgirls.com/timisoara) si Cluj (http://railsgirls.com/cluj), iar in luna iunie va avea loc Rails Girls Iasi.

Pregatire

Rails Girls este un workshop gratuit dedicat femeilor, in cadrul caruia acestea vor avea ocazia sa invete ce inseamna dezvoltarea unei aplicatii web cu Ruby on Rails (o platforma de dezvoltare web pentru limbajul de programare Ruby, care faciliteaza construirea rapida de aplicatii web). Participantele vor fi pregatite de catre traineri, programatori voluntari locali, iar modelul de invatare presupune ca un trainer sa asiste doua participante. Workshopul este gratuit si este organizat de Girls Who Code Romania, Tech Lounge si Girls in Tech Romania, in colaborare cu 4PSA, Adobe Romania, 2Parale, GitHub, Mosaic Works si TechHub Bucharest.

Inscrieri

Rails Girls este un workshop de 12 ore adresat in mod special incepatoarelor, care nu au intrat inca in contact cu lumea programarii si a dezvoltarii web. Evenimentul va avea loc pe 30 si 31 mai, la TechHub Bucharest, iar inscrierile se pot face pana pe 23 mai 2014 pe http://railsgirls.com/bucharest.  Cursul are loc in weekend, este gratuit si este deschis tuturor femeilor entuziaste, locurile fiind limitate, insa, la doar 30 de solicitante. Participantele selectionate vor fi anuntate in 25 mai 2014. Workshop-ul include notiuni teoretice de baza si foarte multa practica, astfel incat fiecare doua participante, ajutate de un trainer, isi vor putea construi propria aplicatie web.

Sprijin pentru lansarea in afaceri

Unul dintre participantii la proiectul Rails Girls este Tech Lounge (http://tech-lounge.ro/), locul de intalnire in care studenti din ICT si inginerie, tineri (fete si baieti) interesati de business, dezvoltatori, designeri si antreprenori schimba ganduri si infirmatii. Tech Lounge ofera oportunitati pentru tinerii dezvoltatori si antreprenori din ICT si suport pentru startup-uri. Actualmente, Tech Lounge organizeaza programul Innovation Labs, cuprinzand competitii, ateliere si evenimente publice pentru echipe de startup.

author avatar
Arpad Dobre
434 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger