AcasăOldFemeile-patron se descurca mai bine in afaceri decat barbatii

Femeile-patron se descurca mai bine in afaceri decat barbatii

Femeile—patron sunt mult mai active decat barbatii in domeniul investitiilor

Peste 35% dintre microinreprinderile din Romania sunt conduse de femei-patron sau femei-administrator, iar cand vine vorba de comportamentul in afaceri, femeile au credite mai putine, dar economisesc mai mult si investesc mai mult si mai profitabil decat barbatii.

Femeile—patron sunt mult mai active decat barbatii in domeniul investitiilor

Conform unui studiu realizat de  BCR, afacerile conduse de femei au inregistrat, in ultimii trei ani o crestere anuala a cifrei de afaceri cu 2% mai mare decat media nationala a companiilor. Peste 35% dintre microintreprinderi sunt conduse de femei, care aleg sa-si deschida afaceri in servicii (consultanta in afaceri, saloane de infrumusetare etc.) sau comert (farmacii, magazine alimentare, imbracaminte). Peste 30% din afacerile infiintate in ultimii doi ani de catre femei sunt concentare in Bucuresti, Cluj si Timisoara.

Comportament investitional

Cand vine vorba de produse financiare, doamnele detin doar 41% din creditele garantate si cele negarantate si doar 38% din ponderea imprumuturilor nepreformante. Cat priveste comportamentul investitional, peste 53% din numaruil contractelor a fost realizat anul trecut de femeile-patron, iar in privinta sumelor, aproape 53% din total (aproape 13,8 miliarde de lei) au fost obtinute tot de femei. In privinta depozitelor, ponderea (peste 52%) o detin femeile, in vreme ce la credite, 57% sunt contractate de barbati.  De asemenea, femeile aleg sa investeasca in fonduri de investitii intr-o pondere mai mare decat barbatii (50,5%) si detin active care le depasesc cu  2,8 miliarde de lei pe cele detinute de barbati. Concret, 64.000 de femei au investit in fonduri de obligatini si in piata monetara, cu 4% mai multe decat barbatii. Cat priveste achizitia de aur, 64% dintre cumparatori sunt barbati, insa cea mai mare parte a metalului pretios ajunge tot la femei.

author avatar
Arpad Dobre
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger